Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kapten Westh siktar på final

/
  • Andreas Westh, lagkapten i det svenska bandylandslaget, ska styra sina styrkor mot en ny VM–final mot Ryssland. Först ska besegras i dagens semifinal.

Uppdraget i Moskva – försvara VM–guldet i bandy.

Vägen dit: Slå Finland i dagens semifinal.

Belöning: VM–final mot Ryssland på söndag.

Annons

Transportsträckan är över.

Nu är lagkaptenen Andreas Westh och det svenska bandylandslaget är bara en match från en ny drömfinal mot Ryssland i bandy–VM i Moskva där Sverige ska försvara sitt VM–guld.

Men det finns hinder på vägen fram – och båda kommer från öster.

Först – Finland i lördagens semifinal.

– Det kommer att bli tufft och inte lika lätt som i gruppspelet (vinst med 8–1). Då gick inte finnarna på 100 procent. Nu har de förmodligen käkat taggtråd och kommer att göra allt för att slå oss. Men spelar vi som vi gjort under turneringen och kommer upp i samma nivå då vinner vi, säger Andreas Westh.

Ingen underskattning efter den lätta segern i gruppspelet?

– Nej, det finns inte. Finland har många bra spelare som vi måste ha koll på och de har spelat bättre och bättre i turneringen. Det kommer att bli en helt annan match nu.

Om vi tittar en dag framåt. Final Ryssland–Sverige. Hur tänker du?

– Allt annat än Ryssland–Sverige i en final skulle vara en skräll. Men nu är allt fokus på Finland. Vi måste vinna den matchen först innan vi är i en final. Någonstans i bakhuvudet kanske ryssarna finns. Men, nej nu är det först Finland.

Mer läsning

Annons