Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kapten Nygren styr skutan

/

Jonas Nygren är en ung veteran i Broberg.
Nu ska han som lagkapten styra sitt lag på rätt kurs i den första SM-kvartsfinalen mot ärkerivalen Bollnäs.
Ett drama som mycket väl kan gå i fem akter.

Annons

För en dryg vecka sedan fyllde Jonas Nygren 27 år.

Ändå känns Brobergs lagkapten betydligt äldre. Vilket kan hänga ihop med att han spelat elitbandy i tolv säsonger. Och hunnit uppleva både glädje och sorg med sitt Broberg.

Nu går Nygren in i en SM-kvartsfinalserie mot Bollnäs som kan bli något av det hetaste och häftigaste han och Broberg varit med om.

Och det är en laddad elektriker som svarar på Sportens frågor:

Känslan inför kvartsfinalserien?

– Det känns jättekul för vi ville ha ett derby. Det är bra både för publiken och ekonomin. Sedan får vi se vilket av lagen som är starkast.

Är det här ditt bandylivs häftigaste upplevelse?

– Ja, det kan det ju bli. Men det får framtiden utvisa. Klart att det ska bli häftigt och en SM-kvartsfinal mot Bollnäs är ju något man drömt om.

– Sedan är ju alla kvartsfinaler lika viktiga, men det blir ju extra mycket runt omkring en sådan här match när det är derby.

Vad talar för er i Broberg?

– Vi ska fortsätta att spela vårt spel. Vi är starka och orkar att hålla bra fart på skridskorna. Många i laget är extremt snabba och vi har en bra bredd där flera är delaktiga i spelet.

Vad är Bollnäs svaghet respektive styrka?

– Deras stora styrka är ett bra försvar som det är svårt att göra mål på.

– Några direkta svagheter tycker jag inte att de har. Bollnäs är ett bra lag som slutade trea i serien och får gälla som favoriter. En liten nackdel för dem kan ju vara att de går hårt på vissa, enskilda spelare.

Din egen säsong så här långt?

– Jag började bra men sedan har jag haft lite skadeproblem, bland annat med en disk i ryggen. Säsongen har ändå varit godkänd för min del så här långt. Och den är ju inte över än. Förhoppningsvis kan den bli ännu bättre.

Och lagets?

– Vi har höjt oss ett stort steg från ifjol. Vi är jämnare och har inte gjort några djupdykningar som vi kunde göra tidigare. Högstanivån i laget är också högre och vi har visat att vi kan slå alla lag. Det är väl bara mot Hammarby som vi inte tagit någon poäng i vinter.

Fördelen av hemmaplan?

– Naturligtvis är det viktigt med hemmaplan. Allting blir enklare. Det är viktigt att vinna hemma men samtidigt måste vi vinna en bortamatch om vi vill gå vidare. Men vi känner ingen press.

Läget i laget inför onsdagens match?

– Vi ska träna lätt i kväll (tisdag) och allt ser bra ut. Alla är tillgängliga för spel.

Mer läsning

Annons