Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kan Byn hålla fart i derbyt?

/

Mot Vänersborg mullrade den rödblå maskinen igång på allvar.

Frågan är om Edsbyn kan hålla farten uppe i kvällens derby på Hällåsen?

Det kommer att krävas, rappa Broberg brukar vara en tuff nöt att knäcka.

Annons

– Det blir nog fullt jobb, stämmer det för Broberg är det lag med väldigt bra fart. Dessutom är det ju alltid speciella förutsättningar med ett derby.

Spelande tränaren Peter "Pinch" Törnberg vet vad som väntar. Frågan är om han själv kommer att vara tillbaka på sin backplats efter onsdagens näsoperation.

– Vi får se, operationen gick bra men de fick karva rejält och nu gör det rejält ont. Dessutom är det inte någon direkt brådska, inte så bra som Jens Hermansson spelade på min plats.

Det var många fler som levererade när Edsbyn satte fart på alla cylindrar hemma mot Vänersborg.

– Det är en väldigt positiv anda nu, vi är rejält på väg framåt. Kul också att Hasse Andersson hittade "järnnian". Men särskilt bra funkar det defensiva jobbet som ändå är grunden, säger Törnberg.

Det gäller inte minst landslagsmålvakten Anders Svensson som fått en flygande start på säsongen och visat praktform direkt.

– Jag kan hålla med om att formen känns ovanligt bra, men vet inte vad det beror på. Kanske är det ändå så att man kan fortsätta utvecklas även efter 30, säger den 34-årige veteranen som står så stark och vig mot tidens tand.

Mer läsning

Annons