Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jernberg trivs i sitt "första" slutspel

/
  • Mikael Jernberg kom hem till Edsbyn inför den här säsongen och hoppas att Edsbyn kan förvalta sin chans och nypa en seger borta mot Villa på lördag.

Edsbyn är ett lag med slutspelsrutin i mängder.

Men det finns spelare som för första gången är framme på allvar och sniffar efter framgång.

En av dem är 27-årige hemvändaren Micke Jernberg.

– Jag har nog minst slutspelrutin här, jag och burfåglarna, skrattar han.

Annons

Micke Jernberg kom hem till Edsbyn den här säsongen efter flera år på drift i klubbar som Sirius, Falun och Boltic. Lag som gått till slutspel men inte har haft något att hämta där.

– Nej, det känns väl som om det här är första gången man är med på allvar. I andra lag jag spelat har det varit en bragd om vi över huvudtaget hade gått vidare från en kvartsfinal. Nu känns det på riktigt och är otroligt inspirerande, säger Micke Jernberg.

Att han trivs i slutspelet har märkts. När Edsbyn vann hemma svarade Jernberg för två mål och två assist, och i förlusten på torsdagen stod vänsterhalven för en ny bra insats.

– Jag känner mig pigg och känner att jag tagit några kliv framåt. Det blir så när hela laget har blivit bättre. Det är ju framförallt laget som ska göra det här, säger han.

Så här säger Jernberg om den tredje matchen i kvartsfinalserien:

– Jag tycker vi har en bra känsla även om det är otroligt jämt mot Villa. Vi tror på det vi gör och på träningen vi hade i Västerås så kändes det som att det finns ett stort sug efter revansch.

Vad blir viktigast att tänka på nu på lördag?

– Att vi är täta i defensiven, det är prio ett. Det går inte att bjuda Villa på någonting. Sedan så måste man hålla koll på Johan och Daniel Andersson så att de inte får ha för kul på isen. De bygger ju hela sitt spel runt dem.

Mer läsning

Annons