Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Järvefelts tillgångar kan säkras

/

Åklagaren vill inte att Ulf Järvefelt ska slippa undan skadestånd. Nu begär han klartecken till att säkra egendom för mångmiljonbelopp.

Annons

I dag, tisdag, väntas Stockholms tingsrätt hålla en kvarstadsförhandling mot Ulf Järvefelt. Anledningen är att han misstänks för brott och kan komma att dömas att betala skadestånd. Om domstolen beslutar om kvarstad förlorar han rätten att förfoga över hela eller delar av sin egendom.

Åklagaren har begärt ett beslut om kvarstad på egendom upp till nära 18,6 miljoner. Det är nämligen vad konkursförvaltaren för de tre bolagen i Celox-koncernen kräver Järvefelt på.

Företagaren och Edsbyns IF:s hedersordförande Ulf Järvefelt åtalades för nära två veckor sedan för grov trolöshet mot huvudman. Enligt åtalet fifflade han bort nära 18,6 miljoner från familjeföretagen under åren 2005-2007, och det mesta av de svarta pengarna skänkte han till bandyklubben. Datum för rättegång är ännu inte bestämt.

Förutom brottsanklagelserna mot Järvefelt pågår dessutom ärenden om vilken skatt han är skyldig staten efter fifflandet. Enligt kronofogdemyndigheten har han skatteskulder på drygt 19,3 miljoner kronor.

Järvefelt överklagade Skatteverkets beslut till förvaltningsrätten, men fick inte rätt där. Förra månaden överklagade han vidare till kammarrätten, där hans fall nu ligger i väntan på avgörande.

Mer läsning

Annons