Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inget cupflyt för Hälsingelagen

/
  • Fjolårets cupmästare Edsbyn fick respass ur årets World Cup av Hammarby som även tog över på tronen efter enkel seger mot Zorkij i finalen.
  • Sami Laakkonen sänkte Bollnäs med sina tre mål i avgörande gruppspelsmatch.
  • Broberg hängde med en halvlek mot Dynamo Moskva, men var i längden numret för litet.

Världscup i ny jättehall i Sandviken.
Det var ingen lysande kombination för de tre Hälsingelagen.
Såväl fjolårets finalister Bollnäs och Edsbyn som Broberg fick åka hem redan på lördagen efter förluster i avgörande gruppspelsmatcher.

Annons

Sandviken

Edsbyn och Bollnäs hade bäddat bra för slutspel, för båda räckte det med kryss i de avslutande gruppmatcherna mot Hammarby respektive Dynamo Kazan.

Men trots spelmässigt bra insatser blev det tvärnit för båda lagen. Byn åkte ut efter 1–3 mot blivande mästarlaget.

– Problemet mot Hammarby var att innehållet inte var så bra. Samtidigt mötte vi ett väldigt bra lag, det visade ju också resten av turneringen, sade Edsbyns tränare Ola Johansson, som håller just Hammarby som jättefavorit i årets elitserie.

– Vi har en ny utmaning, och en del att jobba med, men har också tagit bra kliv framåt under försäsongen.

Ola Johansson var nöjd med stabila insatser från de unga gardet med spelare som Martin Söderberg, Robin Ehn och Jens Hermansson.

För Edsbyn handlar det nu om fintrimmning inför en laddad seriepremiär borta mot Sandviken.

Många höjde på ögonbrynet när "nya" Bollnäs GIF inledde cupen med att straffa svenska mästarna Västerås.

Men i den avgörande gruppmatchen mot Dynamo Kazan var marginalerna på fel sida.

I ledning med 2–1 och tolv minuter kvar såg det ju ut som en kvartsfinal var nära.

– Men då kom en sämre period när vi också åkte på några utvisningar, det har man inte riktigt råd med, säger tränare Hans Åström.

Kazan fick en chans att komma tillbaka in i matchen – och tog den. På fyra minuter satte Sami Laakkonen två snabba mål (kvitteringen på straff) och plötsligt var Bollnäs i brygga som det pressade laget.

Andreas Westh fick sista chansen på en hörna i den sista 63:e minuten, men skottet tog i ruset.

Hans Åström var ändå tillfreds med insatsen som helhet.

– Vi har spelat 180 minuter, och varit riktigt bra i 170. Vi har hållit en hög nivå som kollektiv, inte minst defensivt. Viktigt är också att vi vet vad vi gör bra, och vad som behöver utvecklas.

Bollnäs laddar nu om inför Ljusdalshelgen som kommer, och spelar träningsmatch mot Neftyannick hemma på Sävstaås på tisdag.

Broberg rubbade tunga Dynamo Moskva i den sista gruppspelsmatchen av World cup i Sandviken i en halvlek. Från 2–1 i paus gick ryssarna ifrån i den andra och till slut blev det 8–1.

Dynamo Moskva är nästan det samma som ryska landslaget, sammanfattar Brobergstränaren Stefan Clahr hälsingelagets sista insats i årets World Cup – och konstaterade i samma andetag att insatsen får anses som godkänd.

– De skruvade upp tempot och lade in en högre växel. Då är det svårt att hänga med. Det var synd att det rann i väg, det svärtade ner vår insats lite, medger Stefan Clahr som kan glädjas åt en fin cup-insats av Adam Gilljam.

Broberg tar nya tag inför seriestarten borta mot glödheta Hammarby, en minst sagt tuff öppning.

Mer läsning

Annons