Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen fara med "Kuben"

/
  • Klämd mellan två SAIK-sköldar låg Magnus Olsson helt utslagen på isen i fredagens hemmamatch mot Sandviken. På lördagen hade han kvicknat till igen.

Mitt i den 23:e säsongen kom den värsta knocken.
Edsbyns lagkapten Magnus Olsson lämnade fredagens match mot Sandviken utslagen på en bår.
Men på lördagen var "Kuben" på benen igen.
– Inga allvarliga skador, det är en hjärnskakning och jag mår rätt bra, sade den 38-årige veteranen, som missar den första kvartsfinalen.

Annons

Det var efter halvtimmen spelad i Dina Arena som det blev tvärnit för Magnus Olsson.

"Kuben" drev upp bollen på mittplan när Sandvikens junior Erik Rosengren satte in en propp av en art som möjligen här hemma på en hockeyrink, men knappast en bandyarena.

Ungefär samtidigt blev Edsbyns lagkapten även påkörd bakifrån av den jagande spelaren.

Det var en otäck scen när "Kuben" blev liggande livlös på isen. Själv minns han ingenting av smällen.

– Helt svart. Det var först i omklädningsrummet som vaknade till någorlunda medvetande. Men jag visste inte vilken halvlek det var, och hade heller inget minne av att jag faktiskt pratat med folk när jag rullades ut på båren, berättar Magnus Olsson, som aldrig varit med om något liknande under sin långa karriär.

– Nej, en helt annan och nästa läskigare känsla än en vanlig skada. Det var som bara grumligt, jag hörde hur jag sluddrade och fattade ju inte vad det var frågan om.

Först i ambulansen på väg till Bollnäs sjukhus började det klarna någorlunda.

Och på sjukhuset fick "Kuben" genomgå en noggrann undersökning med nack- och skallröntgen. Lyckligtvis fanns inga tecken på någon allvarligare skada än en hjärnskakning.

"Kuben" Olsson mådde på lördagen, efter omständigheterna, rätt bra.

– Jag är väldigt stel och öm i nacken och skulderpartiet. Men inga kräkningar eller värre illamående, knappt ens någon huvudvärk. Och det känns ju otroligt skönt, säger Magnus Olsson, som hoppas vara tillbaka i spel när det är dags för den andra kvartsfinalen mot Villa-Lidköping.

Då kan han också se fram emot den tredje kvarten – som då skulle bli profilens 600:e match i rödblå dress.

Mer läsning

Annons