Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hökar och flammor tycker inte om förbud

Upprörda webbkommentarer över nyheten att årets World cup-turnering ska vara portfölj- och termosfri. Supporterföreningarna Bollnäs flames, Bollnäs, och Seahawks, Broberg, ordförander tycker att man under ordnade former borde få ta med sig en portfölj – och dryck – in i arenan.

Annons

Har du hört den klassiska bandydialogen:

– Fryser du?

– Ja, tack.

Den lär inte höras under World cup-bandyn i Göranssons arena som pågår som bäst i Sandviken. Beskedet lämnade cupgeneralen Katarina Medveczky till sajten gd.se i förrgår. Tidningen refererade nyheten och genast följde reaktioner på helahälsinglands.se:s webb.

Brobergs supporterklubbs, Seahawks, ordförande Erik Löfstedt kommenterar de nya restriktiva portföljreglerna så här:

– Det är dåligt. Vi har pratat om det lite inom supporterklubben och tycker att det skulle vara som det var i Ljusdal där man kunde ta sig nåt att dricka på nattmatchen för att höja stämningen, utan att bli knackfull.

– Och i Byns arena har det gått bra. Visst har de blivit lite hårdare, men det går ändå att ta något att dricka om man sköter sig. Så tycker jag det skulle vara på alla ställen som har arena.

Sporten frågade Piero Eriksson, Bollnäs flames ordförande, om han tror att förbudet är tillkommet på grund av att arrangörerna vill sälja mer, snarare än säkerhetsaspekten:

– Personligen tror jag det kan vara en orsak. Jag håller med Erik (Löfstedt) att det skulle vara som i Byn där man kan ta sig något att dricka, bara man sköter det bra. Det här drabbar ju alla, även de som vill ha med sig en termos kaffe.

Mer läsning

Annons