Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hett derby väntar i Champions Cup

/

I dag startar Champions Cup i Edsbyn.

Världens bästa klubblag ska under fyra dagar mäta sina krafter

– Jag hoppas att vi efter helgen känner att vi har tagit ytterligare sett steg framåt, säger Bollnäs tränare Hans Åström.

Annons

Edsbyn har en tuff uppgift direkt.
– Vi möter Vetlanda i första matchen och Vetlanda är alltid bra så det kommer bli tufft och gå fort, säger Edsbyns tränare Peter ”Pinch” Törnberg.
På fredagkväll är det derby mot Bollnäs och sedan avslutar Edsbyn gruppspelet med att möta Dynamo Moskva.
– Jag har inte någon riktig koll på Dynamo. Men jag har hört att de har tappat några spelare. Vad jag också har hört är att de spelat bra där borta i Ryssland.

Hur är läget i truppen?
– Jocke Svensk har ett knä som krånglar så han kommer inte att spela men han är snart tillbaka. Micke Jernberg har opererat en fot och kommer heller inte att spela under cupen. Men han är också snart på planen igen.

Bollnäs inleder mot Vänersborg.
– Det kommer säkert att bli en tuff match men vi lägger fokus på oss själva. Vänersborg har också ett nytt tränarpar, säger Hans Åström.
Ett häftigt derby mot Edsbyn på fredagskväll.
– Det kommer säker att bli både en bra och häftig match. Men även här gäller det att vi lägger fokus på oss själva. Sedan avslutar vi mot Sandviken.
– Vi har tre riktigt bra matcher framför oss så den här helgen ser vi fram emot och det är också viktigt för oss för framtiden. Det här är en kul cup och nu känns det som säsongen startar på allvar.
Läget i truppen?
– Vi har alla spelare tillgängliga så det ser bra ut.

Mer läsning

Annons