Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Helavuoris svarpå kritiken

/

Bollnäs har anklagats för att spela "tråkbandy" under första halvan av säsongen.
Nu riktar den finske fartspelaren Samuli Helavuori ett svar mot kritikerna.

Annons

I onsdags ritade han på ett nytt ettårskontrakt som sträcker sig över säsongen 2012/2013. På torsdagen laddade Samuli Helavuori inför fredagens tuffa hemmamöte med formstarka Vänersborg.

När lagen möttes i Arena Vänersborg i slutet på november vann Bollnäs med 4–1. Kort därefter blev Stefan Karlsson ny tränare för Vänersborg, som sedan dess har vunnit fyra av sex matcher.

– De har tydligen förändrat mycket sedan senast. Då upplevde jag det som att Vänersborg bara försökte skapa hörnor, men nu tror jag att de kör lite mer. De har säkert fått självförtroende efter fyra raka segrar, så det är ett bra lag vi möter, säger Samuli Helavuori.

Både Bollnäs och Vänersborg är starka på fasta situationer och just skyttet lär bli en avgörande faktor i fredagens match. För Bollnäs del ligger som vanligt stort fokus på defensiven – något som gett laget en "tråkbandy"-stämpel i bandy-Sverige.

Bollnässpelarna Anders Spinnars och Mikael Jernberg skämtade tidigare om "hur tråkiga är vi nu?" efter segrar mot Edsbyn och Villa. Nu ger Samuli Helavuori ett nytt svar till kritikerna.

– Vi gör de grejer vi är bra på, jobbar tillsammans och är effektiva framåt. Om folk tycker att vi spelar tråkbandy – ja, då har vi gjort något rätt eftersom det snackas om vårt lag, säger Samuli Helavuori.

Mer läsning

Annons