Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hammarström räddade kryss mot Sirius

Skadedrabbade Edsbyn fick 2–2 hemma mot Sirius.

Poängräddare blev Mattias "Tisen" Hammarström – en viktig offensiv kraft i ett defensivt spelade Edsbyn.

– Det var väl uttalat så att vi skulle vara tajta och äga boll, precis som senast mot Vänersborg, säger han.

Annons

Med tanke på att Daniel Liw, Joakim Hedqvist, Peter Törnberg och Fredrik Åström finns skadelistan så gjorde Edsbyn en riktigt bra insats mot ett ordinarie Sirius. Det var tätt och disciplinerat över hela banan och de spelare som skulle kliva fram gjorde det.

– Det här var riktigt starkt av oss med tanke på att vi har så tunga pjäser borta. Det kanske inte blir så underhållande när båda lagen spelar så tajt och försiktigt. Men det blev ju i varje fall lite spänning, säger Mattias Hammarström, som svarade för en stabil insats i anfallet.

Redan efter sex minuter gjorde han 1–0 efter en solokörning genom försvaret. Avslutet satte han högt till vänster om utmärkte Jakob Säleby i Sirius mål. Men sedan stängde Uppsalamålvakten buren.

– Jag hade säkert tre lägen förutom målen, och vi har lägen att få lägen också, som vi inte kan få ordning på, säger Mattias Hammarström.

Sirius kvitterade till 1–1 efter 10 minuter och i andra halvlek tog Uppsalalaget även ledningen. Sedan dröjde det fram till minut 87 innan kvitteringen kom för Edsbyn

– Jag såg att "Kuben" kommer så jag skär framför honom så att han kan lägga in den i mitten. Det blev lite bök innan jag kunde runda målvakten och få in bollen, säger Mattias Hammarström om sin kvittering till 2–2.

Vad säger du om dina mål?

– Det första var väl rätt snyggt, men det andra var roligare att göra.

Mer läsning

Annons