Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gör som Froms – ta ut ditt lag

/

Nedräkningen har börjat!

Nu är det bara en vecka (fredag 13 november) kvar till premiären av Bandycoachen.

Vi bad Hälsingetidningars bandykrönikör Tomas Froms ta ut sin egen elva.

Annons

Tomas Froms är en av många som tagit chansen att vara med och tävla vem som är den bästa bandycoachen på helahälsingland.se – i potten finns bland annat en 40 tums lcd-tv.

– Det är en rolig tävling, där man inte bara lämnar in en kupong och väntar på resultatet. Här måste man hela tiden vara aktiv och det påminner lite om att vara en riktig coach.

När Froms fick äran att ta ut ett lag till bandycoachen krävdes det inte mycket tankearbete för att han skulle få till den perfekta bandycoach-elvan.

– I grunden är bandyn ganska förutsägbar. Det är främst på mittfältet som det finns några namn att laborera med - Ville Aaltonen, Daniel Liw och Anders Östling är tänkbara namn att ta med.

– Framåt är valet givet. Det har aldrig tidigare funnits två så självklara lirare som Patrik Nilsson och Christoffer Edlund.

 

Nästan halva laget är från Hälsingland. Är det en ren slump?

– Det är ju Hälsingland och Edsbyn som dominerat svensk bandy med fem guld de senaste sex åren. Även när Västerås hade sin storhetsperiod var det hälsingar som var de tongivande spelarna i laget. Den som säger något annat ljuger.

På frågan om det finns någon speciell favorit bland i sitt lag svarar han snabbt Villas trollgubbe Johan Andersson.

– Jag gillar sättet på hur han, och även Villa för den delen, spelar bandy och tittar hellre på en match som slutar 10-8 än 3-1. Men något vidare effektivt är det kanske inte, eftersom Villa brukar hamna långt ner i tabellen.

Men så långt som att gå att hans lag skulle vara vassare än det svenska landslaget under förbundskapten Franco Bergmans ledning vill han inte gå.

– I bandycoachen gäller det att ha spelare som gör många mål och assist. I landslaget måste man ta hänsyn till många andra komponenter. Jag är inte helt övertygad om att mina elva spelare skulle gå så bra ihop som lag.

Mer läsning

Annons