Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gallertätt i Edsbyn premiär

Säsongspremiären är avklarad.
Edsbyn föll med 3–4 (2–3) mot Zorkij – ett resultat tränaren Peter "Pinch" Törnberg var nöjd med.
– En riktigt bra förstamatch, våra juniorer är en fröjd att se, säger han.

Annons

Efter några veckor på is var det på fredagen dags för säsongens första match i Dina Arena – Edsbyn mot ryska topplaget Zorkij.

Och det blev 90 minuter som lämnade efter sig en mumsig eftersmak hos de rödblå.

– Jag är riktigt nöjd, våra juniorer kliver fram och skiter helt och hållet i att det är Zorkij som vi möter. De visar att vi har spelare som kommer hålla i vinter, säger Peter Törnberg.

I spetsen för den nya vågen i Edsbyn gick Martin Söderberg. Två mål kom från hans klubba – och det var två rena juniormål. Det första, till 1–1, gjorde han helt på egen hand.

– Han tog bollen på mittlinjen, trampade ifrån alla och rundade deras målvakt. Hans andra mål kom till sedan Simon Jansson slagit en långboll som Martin Frid gått upp på i kamp med deras målvakt. De hamnade i en hög och Martin kunde sätta bollen i tom bur, säger Peter Törnberg.

Edsbyns tredje mål gjordes av Robin Ehn.

– Jag hoppas att de mår bra, de är väl värda att njuta efter den här insatsen, säger Peter Törnberg, och tänker främst på de sex gallergrabbar som spelade i går: Simon Jansson, Martin Söderberg, Jocke Svensk, Martin Frid, Felix Persson och Markus Karlström.

Edsbyns framtid presenterade sig rekordtidigt.

Mer läsning

Annons