Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Funderingar om försvaret

/

I kvällens möte med Västerås kan Broberg få klara sig utan liberon Magnus Fryklund som förmodligen blir pappa under fredagen. Redan sedan tidigare står det klart att även försvarskollegan Robin Redin uteblir på grund av onsdagens matchstraff mot Edsbyn.

Svenne Olsson funderar på alternativen.

Annons

I onsdags: derbyvinnare efter imponerande 8–4 mot Edsbyn.

På torsdagen: ner till Gävle sjukhus för de sista förberedelserna inför ett helt nytt liv – som pappa.

I dag: dags att vara med och bryta Brobergs långa och trista vinstlösa svit mot Västerås – eller?

– Nja, jag får se. Vi ska ju ha barn i morgon, så det är inte säkert att jag kan vara med. Jag får se i morgon (läs i dag) hur det går, säger Brobergsförsvararen Magnus Fryklund inför hans och sambon Mikaelas stundande barn.

När första nedkomsten är ett kejsarsnitt bort hamnar bandyn i skymundan. Han och sambon går i alla bemärkelser i väntans tider och en ny bandyback kan i läsande stund vara kommen till världen.

För Broberg kan backklippan Fryklunds eventuella frånvaro bli ett tungt avbräck. Hans backkollega Robin Redin är ju exkluderad från spel efter uppgörelsen med Jonas Edling. Den gav båda herrarna matchstraff.

Om vi ändå räknar med att trean i elitseriens utvisningsliga, Magnus Fryklund, kommer till spel blir det match två i en lång räcka matcher. I onsdags derbyt mot Edsbyn, i kväll Västerås hemma, på söndag Kungälv hemma, på onsdag Haparanda borta och lördag den 13 februari Vänersborg på bortaplan.

– Visst känner man av det. Man blir lite allmänt mör i både kropp, ben och huvud, men det är bara att köra på. Det är ju för matcherna man tränar hela försäsongen... och det är ju roligare med matcher än med träning, säger han och skrattar.

 

Är det någon fördel att inför en sådan här matchsvit komma från ett längre VM-uppehåll som alla brobergare utom Daniel Jonsson haft?

– Nej, det är nästa tvärtom. När man inte spelar matcher tappar man tempo. Det blir aldrig samma tempo på träningarna, säger Magnus Fryklund som till sist passar på att uppmana söderhamnarna att bege sig till Hällåsen i kväll för att se formlaget Broberg.

Om nu inte Fryklund själv befinner sig på Hällåsen på fredagskvällen, utan kanske rent utav har sitt första blöjbytarpass, då har Brobergstränaren Svenne Olsson följande lösning på gång:

– Då spelar Calle Rutqvist libero i stället för Fryklund, medan Joakim Jonsson tar en backplats. Sedan får vi se vem som spelar på den andra backplatsen.

 

Lutar det åt en eller två matchers avstängning för Redin?

– Jag skulle bli väldigt förvånad om det blir mer än en. Jag har sett spelare slåss med klubban i ansiktet och bara få en match.

Med andra ord, räkna med Robin Redin mot Kungälv på söndag. Och det kanske inför storpublik eftersom Brobergs sponsorer bjuder på entrén.

Mer läsning

Annons