Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Froms: Bollnäs numret större i rysarserien

En tabell ljuger sällan. Bollnäs blev numret för stort för Broberg i den glödheta kvartsfinalserien som tog slut i går kväll. Säsongens största publik på Hällåsen (3 310) fick se ett effektivt Bollnäs ta sig vidare till semifinal där Sandviken väntar.

Annons

När Broberg var piskat att vinna tog Bollnäs den första segern på Hällåsen sedan 20 december 2006. Gästerna gjorde det också på 5-årsdagen av det senaste avancemanget till semifinal.

Broberg mäktade med fem spelmål under dessa fyra matcher som lockat drygt 10 000 åskådare. Bollnäs gjorde tretton och det är en del av förklaringen. Bollnäs har också haft spelarna med rutinen och förmågan att veta när det ska gasas och bromsas.

Och så har laget en världsspelare som Per Hellmyrs. Jag skriver det igen. Förväntningarna var monumentala på nummer fyra då han anlände till Bollnäs GIF. Ingen kan påstå att han inte har levererat tillsammans med sin Edsbykollega Pär Törnberg.

Det kunde ha blivit hätskt och hatiskt efter det domartjafs som rått de senaste dagarna.

Den fjärde kvartsfinalen blev i stället kanske den mest välspelade. Den blev i alla fall den lugnaste tillställningen.

Brobergstränaren Svenne Olsson fick kritik under den TV-sända tredje matchen i söndags för att lägga större fokus på domaren än spelet. I går kväll var han den förste att berömma fjolårets SM-finaldomare Mikael Karlsson från Grästorp.

Svenne Olsson var också snabbt framme för att gratulera sin kollega Hans Åström och Bollnäs GIF till segern.

Broberg har gjort sin bästa säsong i mannaminne. Laget har tagit fler poäng än i fjol, tagit sin första seger i ett slutspel sedan tidigt 80-tal och i sina bästa stunder spelat en frejdig och fartfylld bandy i publikens smak. Nästa säsong kan Svenne Olsson börja bygga från en ännu högre våning.

I går kväll blev det en olycklig första halvlek för Broberg med skador och slipningar. I andra tryckte hemmalaget på i motvinden.

Men Bollnäs kontrollerade, vägde mer och hade den spetskompetens som behövs då säsongen börjar gå in på den sista versen.

Bollnäs GIF kom trea i elitserien och är nu tillsammans med Hammarby (ettan) och SAIK (tvåan) den trio som är klar för semifinal. I morgon kväll vet vi om ytterligare ett Hälsingelag ansluter då Villa-Edsbyn gör upp.

Nye tränaren Hans Åström har tillsammans med Bollnäs nyförvärv både levererat och infriat förväntningarna.

Ingenting har vunnits. Men BGIF borde kosta på sig en tårta i dag.

Mer läsning

Annons