Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Franco Bergman bara myser efter VM-bragden

/

Tidigare har han stått i skuggan Anders Jakobsson i landslaget.

Men när Franco Bergman för första gången skulle leda Sverige i ett VM gjorde han det på ett sätt som gav eko ända bort till Sibirien.

– Det här känns riktigt bra, nu bara myser man, säger han.

Annons

– Det här är riktigt stort. Det är svårt att ranka den, men jag såg att Aftonbladet hade rankat den högst av de tio guld som Sverige tagit. Jag säger inte emot i varje fall, säger Franco.

Hyllningarna ramlar in efter Sveriges sköna seger i förlängningen mot Ryssland. Franco Bergman var mitt i händelsernas centrum – och minns att det var en omtumlande upplevelse.

– Det finns många sekvenser man kommer ihåg. Patrik Nilssons 5–4 på straff i den 87:e minuten, ryssarnas kvittering på övertid och sedan Mossbergs avgörande i förlängningen. En berg-och-dal-bana där man dras mellan hopp och förtvivlan, säger Franco.

Nu väntar lugnare tider för den svenske förbundskaptenen. Nu är det slut på mästerskap och landskamper för den här säsongen och Franco Bergman kan ägna sig åt... att titta på mer bandy.

– Nu kan man se bandy på ett annat vis och njuta av det utan att det är jobb. Förbundskaptensjobbet ligger lite på sparlåga, säger han.

Det enda tråkiga som hänt i samband med VM inträffade då laget kom tillbaka till Sverige och skulle hämta ut sitt bagage på Arlanda.

– De flesta väskoran är kvar i Ryssland. Det är jag som fått min och av spelarna är det bara Jonas Edling och Hasse Andersson som fått sina, säger Franco.

Men med en guldmedalj runt halsen går det säkert att vänta på tandborsten en vecka eller två...

Mer läsning

Annons