Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förväntningarna är monumentala på fyran

De två senaste säsongerna har det blivit två niondeplatser. Det är ingenting som släcker törsten hos den stora Bollnäspubliken.

Annons

Nu har världens bästa högerhalv och en av bandyns största artister anlänt till Sävstaås. Att säga att förväntningarna på Per Hellmyrs är stora, är ungefär lika korkat som att tippa Falun som svenska mästare.
Trycket på nummer 4 är monumentalt. Men allt det där visste Edsbypojken Per Hellmyrs då han ritade dit sitt namn den 11 maj och svarade för den största övergångsskrällen sedan Magnus Granberg gick åt motsatt håll.
Och jag är ganska säker på att Hellmyrs älskar varje sekund. Han älskar förväntningarna, utmaningen och kittlingen det innebär att bli både Bollnäs GIF:s och Bollnäs Flames nye frälsare.

som en produktplacering i en Hollywood-film. Ingen kunde vara bättre lämpad att öka publiktillströmningen, sponsorintäkterna och lyfta laget rent sportsligt än just världens bäste högerhalv.
Och han tog med sig en klasspelare och snabbskrinnare som Pär Törnberg.
Sa jag att förväntningarna är monumentala?

Bollnäs hemvävt på tränarsidan, och det har inte hänt allt för ofta under åren i högsta serien. Nyfikenheten på Hans Åströms ledarskap är stor och han rivstartar med ett nytt spelsystem. Tre forwards och två centrala mittfältare är vad som gäller den här säsongen.
I fjol var ett poängfattigt Bollnäs ursäktat efter en tuff inledning. I år är det annorlunda. Både spelprogrammet och startelvan säger någonting helt annat. Det är dags att leverera.

Mer läsning

Annons