Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Erik Olovsson valde västkusten

/
  • Det blir inget mer spel i Ljusdals BK för Erik Olovsson. Den forne Kalix- Brobergs- och Bollnässpelaren ska flytta till Göteborg.

Nja, det här var inte ett besked som Ljusdals BK ville ha. Att Erik Olovsson låter flyttlasset gå söderut, rättare sagt västerut (Göteborg) istället för mot norr och Ljusdal.
– Nä, det blir inget spel i LBK, jag väljer Göteborg istället, säger Erik.

Annons

Kring juletid ifjol kom Erik Olovsson som lån från Bollnäs GIF till Ljusdals BK. Det hann bli tio matcher och 15 mål för den forne Kalix- Brobergs- och Bollnässpelarn i LBK.

– Jag är verkligen tacksam mot LBK. När jag kom dit i vintras så var jag lite stukad eftersom jag inte fick spela så mycket i Bollnäs och jag blev väldigt bra mottagen i LBK. Jag fick hjälp att få mitt självförtroende tillbaka. Jag vill också passa på att säga att LBK har jobbat på bra för att få det att passa för mig, men både min sambo och jag menade att vi ville prova på att bo i en storstad nu när vi ändå skulle flytta innan vi vänder hem till Norrbotten igen. Och nu är det bestämt, ja, nästan i alla fall, att det blir flytt neråt Göteborg.

* Laget?

– Det kan jag inte säga ännu. Det återstår en del saker att lösa, men det lär bli klart den här veckan. Det här blir en helhetslösning med jobb både för mig och min sambo, dessutom bostad och bandy. Det känns som om det kommer att bli bra, säger Erik.

* Allsvenskan med Gais, Ale/Surte eller elitserien och IFK Kungälv?

– Bra försök, men jag kan, som sagt, inte säga något ännu.

Mer läsning

Annons