Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ensam kvar som tränare

/

Stefan Karlsson återvände till Hammarby IF.
Då blir Svenne Olsson ytterst ansvarig som tränare i Brobergs IF.

Annons

I förra veckan berättade Sporten att Stefan Karlsson var på väg att återvända till Hammarby. Som skäl därtill angav han att pendlingen mellan hemmet på Söder och jobb i Stockholm till Söderhamn för träningar/matcher med Broberg blev för slitsamt.

Därför är Svenne Olsson ensam kvar vid rodret som tränare för Broberg.

 

* Hur känns det för dig personligen nu när Stefan återvänder till Hammarby?

– Vi var redan lite inställda på att ansvaret skulle läggas över ytterligare på mig den kommande säsongen. Och att Stefan skulle var lite mer som en back up.

– Sedan har jag märkt på honom att han haft annat att fundera på den senaste tiden, så beskedet kom inte direkt som en chock för mig.

 

* Och vad händer på tränarfronten i Broberg nu, då?

– Jag kommer att ta över fullt ut och bli ytterst ansvarig. Inget är helt klart, men vi ska bara slipa på de sista detaljerna.

– Sedan ska jag ha lite hjälp, men där är inget klart än. Vi kollar på olika lösningar. Jag vill ha någon som hjälper till på isen och bidrar.

– Det är ingen panik att hitta någon utan det får ta den tid det tar. Nu kör vi barmarksträningen först.

 

* Känner du dig redo och mogen för den här uppgiften?

– Både ja och nej.

– Jag vet vad jag kan och har en tydlig idé om hur vi ska få ihop laget och tillsammans med spelarna utveckla gruppen.

– Sedan vet man ju aldrig hur det blir med skador och sådant. Men jag tror att det här kan bli riktigt bra. Jag är inte orolig, men samtidigt ödmjuk inför uppgiften.

 

* Blir det någon märkbar skillnad på Broberg nu när du är ensam ansvarig?

– Jag vill förstås sätta min prägel på det hela. Men med ett stort deltagande från spelarna. Jag vill att de ska få ta ett större individuellt ansvar och bidra med sitt kunnande och erfarenhet.

 

* Din känsla nu?

– Klart att jag hickade till lite i början. Det blir ju en lite annan anspänning nu. Men jag skulle inte hoppa på det om jag vore rädd eller orolig. Jag känner att jag kan bidra till Brobergs utveckling tillsammans med killarna.

Mer läsning

Annons