Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Enkel Edsbyseger

/

Edsbyn tog en programenlig seger mot Västanfors 5–2 (3–1) i lagets första match i Svenska Cupen som spelas i ABB Arena i Västerås.

Annons

Jonas Edling blev Edsbyns första målskytt i cupen när han efter fem minuters spel sate 1–0.

Den första halvleken blev tempofattig och det var något som Edsbyn led mest av. Västanfors kunde kvittera efter en kvarts spel till 1–1.

– Vi var inte på plats där vi skulle vara och då blir det så här, sade Edsbyns spelande tränare Peter "Pinch" Törnberg efter matchen.

Men Edsbyn kom igen och Magnus Olsson såg till att ge Byn ledningen 2-1 eter 20 minuters spel. Tre minuter senare kunde Simon Jansson göra 3–1 för Edsbyn vilket också var paussiffran.

I den andra halvleken blev det bättre fart på Edsbyn och Västanfors hade långa stunder svårt att hänga med.

– Vi fick betydligt bättre fart i andra halvlek och då var det vi som bestämde.

Daniel Liw kunde i den andra halvlekens början göra 4–1 för Edsbyn som sedan hade full kontroll på matchen. Västanfors kunde ändå sticka upp och reducera 2–4 innan Martin Söderberg kunde göra 5–2 för Byn.

– Det här var en match som vi bara skulle vinna och det är inte alltid så lätt. Det gäller att vara på plats i både huvud och ben. Vi har lite att pyssla med men det är det som är så bra med en sådan här helg. Då får vi tiden till att justera det som fungerade mindre bra.

I dag väntar Köping.

– Det är klart att vi ska vinna den matchen. Men ingenting gör sig självt utan det gäller att vi är med och fokuserad på uppgiften.

 

 

Mer läsning

Annons