Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En VM-debutant gör entré – så här säger Simon Jansson om att spela i Uljanovsk

/

Svenne Olsson tar med sig två debutanter till VM i Uljanovsk.
En av dem är Västerås anfallare Simon Jansson.
– Det blir en till nivå och det kommer bli oerhört häftigt, säger 25-åringen.

Annons

TV: Se reprisen från presentationen av VM-truppen

Två debutanter (Jocke Andersson och Simon Jansson) och en skräll i Hammarbys David Pizzoni Elfving – det var det enda som stack ut när VM-truppen presenterades på onsdagens presskonferens i Idrottens Hus i Stockholm.

För Simon Jansson var det ett glatt besked han fick på tisdagskvällen när han pratade med förbundskapten Svenne Olsson. Förra säsongen gjorde han landslagsdebut men kom inte med till VM.

Nu får han chansen i Uljanovsk, en plats han är bekant med.

LÄS MER: Här är den svenska truppen till VM

– Jag har spelat en P19 VM-final på den arenan och det var 8 000 på läktaren då som bara skrek, och då mötte vi Finland. Så jag har en liten förvarning om vad som väntar. Det blir kanske en försmak av en blivande SM-final, det är ju dit vi siktar med VSK, säger Simon Jansson.

LÄS MER: Här är Svenne Olssons taktiska drag i VM

Hur stort är det här för dig?

– Det vet jag ju inte (skratt)... Nej, men skämt å sido, man såg ju VM på TV ifjol hur det kan vara. Det blir en till nivå och oerhört häftigt.

Vad har du utvecklat sedan förra säsongen som gör dig till en VM-spelare nu?

– Jag har ju genombrottsförmågan sedan tiden i Edsbyn medan jag har förbättrat passningsspelet och ser mina lagkamrater bättre nu och har blivit mer smart och vet när jag ska sätta fart eller ta det lugnt.

Har du någon aning om hur du kommer användas, förutom just som anfallare?

– Jag hade en bra dialog med Svenne på tisdagen och han berättade om sin syn på hur jag spelar i VSK och det är väl det han förväntar sig att jag ska göra i landslaget också. Att jag jobbar hårt över hela planen vilket kommer krävas för att brotta ner ryssarna.

Vad säger du om kollegorna längst fram?

– Det blir kul att spela med såna som Erik Pettersson och Christoffer Edlund som är i en klass för sig. Men jag vet faktiskt inte hur landslaget spelar, jag tror man startar med två anfallare i alla fall.

 

Du har väl inte glömt att ladda ner Bandypuls app? Gör det här!

Mer läsning

Annons