Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En röd djävul med gult hjärta

/

På ena sidan Nordsjön ångar favoritlaget Manchester United på med en Wayne Rooney i världsklass.

Här hemma går Broberg mot en spännande spurt där en slutspelsplats hägrar.

Med ett bultande gult hjärta i bröstet och en röd djävul på axeln leder Svenne Olsson sitt Broberg i omstarten mot Edsbyn.

Annons

Man skulle kunna tro att pojkrumsplanscherna visade Bengt "Pinnen" Ramström eller Ola Johansson. Men när Svenne Olssons kärlek till Manchester United föddes i mitten av 1980-talet var det Bryan Robson som räckte ut handen som en ung Olsson direkt fattade.

– Det var far och son, Tipsextra och åttiotal. Alla skulle hålla på Liverpool då och det ville jag inte hänga på. Det ångrar man inte direkt i dag, säger Olsson.

Framför allt inte efter de tre senaste matcherna, United har tre raka segrar anförda av en Wayne Rooney i knallform. Brobergs tränare pratar gärna sport och får ofta chansen att göra det från arbetsplatsen mitt på gågatan i Söderhamn. Många slinker in för att ventilera sina åsikter.

– Det gör det alltid. Och går det åt pipan i bandyn kan man alltid prata United, säger Olsson med ett skratt.

Medan Olssons favoritlag på andra sidan Nordsjön skuggar Chelsea i tabelltoppen i en kamp som främst står mellan dessa två bjässar, så är bandytabellen är ett getingbo där alla sticker alla. Broberg har sex matcher kvar och startar om efter VM-uppehållet med att åka till Edsbyns svårintagliga arena.

Under två veckor har Broberg både hunnit med att vila och att blåsa på med rejäl hårdträning. Laget åker till Edsbyn med ordinarie trupp, så när som på en lårskadad Ted Bergström.

Mer läsning

Annons