Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En nyhet som fick tempen att stiga

Det är tydligen måndagar som gäller då bandybomberna ska brisera. För tio år sedan var det Magnus Granberg som skapade rubriker, kaos och oreda i bandyns allmänna infrastruktur med en övergång från Bollnäs GIF till Edsbyns IF. Det skrevs spaltmeter i dåtidens nymodiga gästböcker på nätet och ute i stugorna hurrades eller fördömdes tilltaget att välja den värste rivalen. Själva slutknorren var ofta att ”så gjorde man bara inte”.

Annons

Det känns som en evighet sedan. I flera avseenden.

Nu går och från Edsbyns IF till Bollnäs GIF. Och på något vis är det den första stora bandybomben sedan Magnus Granbergs glansdagar som rubrikmakare. Som bandyspelare är förstås Per Hellmyrs ojämförbar med tidigare övergångar, men i symbolvärde kan Granbergs och Hellmyrs skiftbyten jämföras. När avrundade karriären med ett SM-guld i Edsbyn var det inte lika känsloladdat och uppseendeväckande.

Nu som då är det som är en av de ansvariga för det värvande laget och man skulle kunna säga att han nu kvitterar, så här tio år efteråt.

Sören Persson har förstås känt pressen som sportchef i Bollnäs GIF. Det första året slutade i fiasko. Någon var tungen att göra något. Nu levererar Sören Persson. Måndagens bomb är en frisk fläkt i Hälsingebandyn och de senaste säsongernas sövande derbyn har väckts till liv igen. Publiksnittet på Sävstaås kommer att höjas och med Hellmyrs/Törnberg i den orangeblå dressen så bör laget åtminstone kravla sig från en nionde till en åttonde plats vilket betyder slutspel.

Det var nära redan i fjol, men då valde Per Hellmyrs i sista stund spel i Edsbyns IF efter hemkomsten från Ryssland. När han nu tar steget får han sällskap av Pär Törnberg.

Det är den vassaste övergången en svensk klubb har presenterat på väldigt, väldigt länge och finansieringen av hallbygget är mer eller mindre i hamn. Ännu återstår tusentals turer innan en arena är invigningsklar, men sällan eller aldrig har vårljuset lyst så starkt och hoppfullt på Bollnäs GIF som det gör just nu.

Måndagens presskonferens var ”utsåld” och Per & Pär betonade gång efter annan den sportsliga utmaningen. Sören Persson betonade gång efter annan att den totala lönebilden säsongen 09/10 är lägre än säsongen som gick.

Den nye tränaren Hans Åström har i Per Hellmyrs (vald till ”Årets Man” senaste säsongen) fått en av världens absolut bästa bandyspelare till sitt förfogande. Och med namn som Pär Törnberg, och finns förutsättningarna att bygga något riktigt, riktigt bra.

Presskonferensens största skratt kom då Per Hellmyrs svarade på frågan om hur han ställde sig till att gå från en inomhusarena till spel utomhus.

Jag har lirat ett år i Kazan och där blåste det isbjörnar. Det är inga problem för mig!

Sören Persson har levererat. Nu ska Hans Åström se till att också laget gör det.

Mer läsning

Annons