Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Edsbyn tog tunga poäng i söder

/

En riktig kämpainsats säkrade Edsbyns vinst mot Vänersborg i går.

Segersiffrorna skrevs till 7-2. Magnus Kuben Olsson gjorde två mål och var bäst på plan.

Annons

Edsbyns lagkapten strålade ikapp med lysrören i spelargången efter matchen.

– Underbart! Vi kommer hit med fyra skadade eller avstängda spelare. Det var fem juniorer med i truppen i dag. Det är ett fantastiskt resultat med tanke på förutsättningarna.

"Kuben" tog sitt ansvar med säkert passningsspel och två vackra mål. Han gjorde sitt första och Edsbyns femte mål när han tråcklade sig förbi på högerkanten och satte bollen mellan benen på Vänersborgs målvakt Gabriel Brindholm.

– Kul att få peta in ett par när vi har målskyttar borta, sade Olsson efter matchen.

Han avslutade Edsbyns målskytte med att ta ner en lyra från Daniel Skarps, skära in framför mål och bara vänta ut målvakten innan han satte bollen i nät.

Resultatet speglade dock inte matchbilden helt. Vänersborg förde spelet under stora delar av matchen, men Edsbyn spelade en låg defensiv, satsade på kontringar och fasta situationer. Tränare Ola Johansson var belåten med taktiken.

– Det var en lagseger, varje meter under hela matchen. Heroiskt försvarsarbete. Före matchen pratade vi om att göra en defensiv insats, och det lyckades vi med.

Tränare Johansson framhäver insatsen från Hasse Andersson, Magnus Olsson och Mattias Andersson, men berömmer även juniorerna med Martin Söderberg främst.

17-årige Söderberg svarade också för matchen delikatess när han vickade sig fram till det friläge som till slut gav straff, som Jocke Hedqvist stänkte in till 3–0 i första halvlek.

På söndag väntar Sirius hemma för Edsbyn – och Ola Johansson tror på laget.

– Det stärker laget att veta att man kan vara pressad stora delar av matcher och ändå vinna dem.

Men där får Edsbyn kämpa med ännu en jobspost, då skarpskytten Jocke Hedqvist tvingades utgå i början av andra halvlek med en ljumskskada.

– Det är en sträckning i ljumsken, och det känns inget vidare nu. Men det är svårt att säga hur lång tid det här kommer att ta, men något spel på söndag blir det absolut inte, sade Hedqvist, som tyvärr får göra daniel Liw sällskap på läktaren.

Joel Engblom

Mer läsning

Annons