Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Edsbyn poänglöst i söder

/
  • Simon Jansson och Edsbyn vann hemmamötet med 3–2 i november. På onsdagskvällen tog Kungälv revansch när lagen möttes på Skarpe Nord.

Edsbyn lyckades inte rubba Kungälv på Skarpe Nord.
Och det dröjde hela 86 minuter innan gästerna fick hål på hemmalaget.
– De vinner rättvist, summerar tränaren Thomas Liw.

Annons

Hemmalaget tog ledningen i den tionde minuten genom Mikko Rytkönen. Knappt 20 minuter senare gjorde förre Bollnässpelaren Mikko Lukkarila 2–0, ett resultat som stod sig halvleken ut.

– Första halvlek är inte bra från vår sida. Samtidigt är de "Kungälvsbra" på Skarpe Nord. Vi trodde att vi hade förberett oss, men de är intensiva. Att Kungälv leder med 2–0 i paus är inte orättvist, säger Thomas Liw.

I andra halvleken uppträdde Edsbyn med en helt annan energi, men den omedelbara utdelningen uteblev. Istället kom istället 3–0 efter bara fem minuter – detta efter att Edsbyn haft en hörna som Kungälv sedan kunde kontra in genom Mikko Lukkarila. I 68:e minuten kom också 4–0 och matchen var i princip avgjord. Slutsiffrorna skrevs till 5–2 i hemmafavör efter tröstmål av Mattias Hammarström och Martin Söderberg.

Edsbyn spelade ihop till 14 hörnor under matchen utan att sätta dit en enda.

– Det är lite sådant man behöver om man ska vinna på Skarpe Nord. Det är en riktigt tuff match och Kungälv är bra, säger Thomas Liw, som lyfter fram unge Henrik Karlströms (två straffräddningar!) prestation i målet.

– Han gör en riktigt bra match. Det känns jättebra med Henke och han står återigen för en bra insats.

Mer läsning

Annons