Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Edsbyn numret större i derbyt

/
  • Sällsynt bild under derbyt, Ljusdal har avslutat ett anfall mot Edsbyns målvakt Anders Svensson.

Edsbyn: Ny tabelltvåa i elitserien.

Ljusdal: Sist i tabellen med - 26 i målskillnad.

Så ser facit ut efter onsdagens derby på IP.

Annons

Derbyt på IP i Ljusdal var Edsbyns, från avslag till slutsignal.

– Det känns skönt att vi kommer ut och kliver in i det rejält. Vi var taggade och klev högt på dem från start, och våra två första mål är frukten av det, säger Martin Söderberg, tremålsskytt för Edsbyn.

– Det blev mycket lägen idag och stora ytor för oss. Det var riktigt roligt att spela, och alltid kul att göra lite mål, säger Söderberg.

Ljusdal hade bara två chanser i första, ett skott i fritt läge (Mathias Stavis) och ett rent friläge (Kevin Brown). Men båda gånger räddade Anders Svensson till hörna.

– Vi var hyfsat med i matchen efter deras snabba två mål, men ska vi få den energi vi behöver så måste vi sätta de lägen vi får, säger Ljusdalstränaren Björn Eriksson.

Efter paus kunde Edsbyn snabbt stänga matchen. Andra halvlek var bara tre minuter då Hans Andersson friställde Mattias Hammarström för 4–0, och i 54:e minuten körde Felix Pherson solo genom ett väl passivt Ljusdalsförsvar och satte 5–0.

Tydligaste exemplet på hemmalagets oförmåga, och uppförsbacke, just nu illustreras bäst av lagets straff i 73:e minuten.

Tobias Björklund sköt först en gång – då limmade Anders Svensson bollen. Men straffen gick om och då drog Björklund bollen högt över mål.

Edsbyn vann till slut med 9–2 vilket gör att laget nu ligger på andraplats i tabellen med bättre målskillnad än Hammarby och Kungälv. För Ljusdal var det den fjärde förlusten på lika många försök.

– Som grupp sätts vi på väldigt hårda prov nu, konstaterar Björn Eriksson.

Mer läsning

Annons