Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Edsbyn kryssade på Zinkensdamm

En monsterräddning och ett drömmål.

Och en pinne i den tuffa bortamatchen mot Hammarby.

– Vi får vara jävligt nöjda med en poäng i dag, säger Edsbyns målvakt Anders Svensson.

Annons

Det bjöds inte på något skönspel. Både Hammarby och Edsbyn slarvade en hel del med boll och det organiserade spelet lös med sin frånvaro. Men vilken kamp det blev fram till slutsignalen och 6-6.

Framför allt två sekvenser etsade sig fast i minnet. Den första kom efter sju minuter då måltjuven Patrik Nilsson kom helt fri med Anders Svensson. Nilsson avlossade ett hårt skott och publiken på Zinken började nästan jubla. Men Svensson gjorde en vansinnig räddning och styrde bollen ut över kortlinjen.

– Det var en ren reflex, jag hann inte tänka så mycket där.

Edsbyns målvaktsgigant hade en hel del att göra och visade landslagsklass med flera fina räddningar och parader.

– Det är väl så det ska vara i en sån här match. Det var länge sen något lag var så favorittippat till guldet som Hammarby är i år. Då får man förvänta sig att ha mycket att göra.

Edsbyn såg länge ut att gå mot en seger, men Patrik Nilsson kvitterade till 6-6 med sitt fjärde mål för kvällen. Matchklockan stod då på 81 minuter. Sista tio var det nervöst i båda lägren, men Hammarby vågade lite mer och skapade på övertid matchens sista chans. Dagens Edsbynspelare nummer (tjugo)ett, Anders Svensson, räddade matchens sista skott.

– Det är starkt att ta en poäng här och vi kan ta med oss en jäkla bra inställning. Vi ger aldrig upp och kommer tillbaka flera gånger, säger Svensson.

Andreas Andersson

Mer läsning

Annons