Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Edsbyn kryssade borta mot Västerås

Edsbyn fick med sig en poäng från den tuffa bortamatchen mot Västerås.

Och reprisen av fjolårets SM-final blev precis så jämn som resultatet visar.

– En bra bandymatch, det böljar fram och tillbaka och det känns rättvist med en poäng, säger målskytten Magnus ”Kuben” Olsson efter 3-3.

Annons

Edsbyns fina form håller i sig. Inför mötet med Västerås hade Ola Johanssons mannar nio segrar på de tio senaste. Segersviten följdes upp med en stark insats i ABB Arena. Och en jämnare bandymatch får man leta efter. Lagen följdes åt matchen igenom och turades om att vara spelförande.

Edsbyn inledde bäst, även om det var Västerås som tog ledningen genom Tobias Holmberg. Fredrik Åström replikerade snabbt med sitt andra hörnmål för säsongen. Skottet var hårt och otagbart för hemmalagets stabila målvakt Daniel Kjörling.

Edsbyn fortsatte att trumma på och ”Kuben” såg till att ge sitt lag ledningen. Helt fri fick han gott om tid på sig.

Och det skulle komma mer. Tio minuter senare svarade Hans Andersson för dagens märkligaste men också snyggaste mål. Han tog emot bollen strax utanför straffområdet och svingade klubban. Men bollen låg kvar vid skridskorna och det missade skottet blev till en perfekt skottfint.

– Hål i klubban kallar man väl det där. Men jag fick desto bättre träff andra gången, säger Andersson och skrattar.

Andra blev precis lika jämn som den första men Edsbyn tappade farten framåt och VSK hade det mesta av spelet.

– De gör det bra, samtidigt som vi gör en bättre första än andra halvlek. Vi turas om att föra spelet och det känns ganska naturligt. Vi pumpar på och sen faller vi tillbaka lite igen, säger Magnus Olsson.

Andreas Andersson

Mer läsning

Annons