Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Edsbyn körde över Kungälv

/

Tre extremt viktiga mål i slutet av den första halvleken bäddade för Edsbyns målkalas mot Kungälv.

Under första halvlekens sista fem minuter gjorde Byn 4–2, 5–2 och 6–2 och avgjorde matchen som Edsbyn till slut vann med hela 14–2.

Annons

– De tre snabba målen i slutat av den första halvleken var extremt viktiga och det är där också som vi lyckas vända matchen, sade Edsbyns tränare Ola Johanson efter storsegern.

Det blev spelmässigt en öppen första halvleken där både Byn och Kungälv skapade många chanser. Edsbyns första chans förvaltade Mattias Hammarström på bästa sätt och satte 1–0 för Byn.

Kungälv visade prov på at laget är riktigt skridskostarkt och gång på gång var gästerna på väg att åka igenom Byns försvar.

Kvitteringen kom också efter knappa kvarten när Ted Skoglund plockade ner en långlyra och satte i nät. Kungälv kunde också ta ledningen 1–2 genom Markus Kupuoja som också han plockade ner en långlyra och satte bakom Anders Svensson i Edsbyns mål.

Mikael Jernberg hann sedan med att missa ett friläge och Anders Svensson göra en kanonräddning innan Manus "Kuben" Olsson kunde sätta kvitteringen 2–2 efter ett läckert pass från Hans Andersson.

Dryga halvtimmen var spelad när Jonas Edling kunde ge Edsbyn ledningen 3–2 efter ett riktigt mönsteranfall.

– Första 30 minuterna var riktigt tuffa för oss. Kungälv hade två jättelägen att gå ifrån till 3–1. De hade ett otroligt tryck i åkningen och vi fick inte riktigt tag i dom. Och ingen hade väl trott på 14–2 när det stod 2–2 på anslagstavlan efter 25 minuters spel, sade Ola Johansson.

Men 6–2 i paus blev alltså till slut hela 14–2 till Edsbyn.

– Det här var en otroligt viktig seger för oss och grabbarna gör det bra. I den andra halvleken kom vi bättre och bättre och vi hjälpte också varandra på ett bättre sätt. Kungälv spelade bra men i andra halvlek var det bara ett lag på planen. Då spelade vi bra, avslutade Ola Johansson.

 

 

Mer läsning

Annons