Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Domare i hetluften

Bandydomarna har varit i fokus under de första kvartsfinalerna mellan Broberg och Bollnäs. Här ger Dan Söderqvist, domarkommitén, sin syn på saken.

Annons

Domarna i bandykvartsfinalserien mellan Broberg och Bollnäs har från och till fått utstå frän kritik. Inte minst Roland Fager, som dömde kvartsfinal tre i Bollnäs i söndags, fick höra både det ena och det andra under och efter matchen. Inte minst Brobergslägret hade synpunkter på domarinsatsen.

Sporten lät Svenska bandyförbundets dommarkommitté, DK, kommentera utspelen:

– Egentligen är det konstigt när ett lag offrar så mycket energi på domaren. Broberg var på väg tillbaka i matchen och hade man fokuserat på spelet bättre kanske man hade kunnat vända matchen, säger Dan Söderqvist i DK där han har huvudansvar för de assisterande domarna.

Han medger att domarna likväl som spelarna visst fattar felbeslut under de 90 minuterna men att man inför säsongen gått ner på antalet domare för att kunna "toppa" domarkåren.

– Vi matchar dem vi tycker är bäst och vi hoppas att det blir bäst, precis som tränarna gör med lagen, säger Dan Söderqvist.

Mer läsning

Annons