Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Det kommer vara skakiga ben"

/

Marcus Ståhl och Anders Spinnars har drömt om samma sak sedan de började spela bandy.
Nu är de där.
– Man får passa på att njuta. Det här är ju det häftigaste man kan vara med om som bandyspelare, säger Marcus Ståhl inför sin första SM-final.

Annons

Ståhl och Spinnars är två av dem som fostrats i Bollnäs egna led, kämpat hårt under åren och tagit det där svåra steget från att vara junior till att bli en etablerad seniorspelare.

– Det tog ett bra tag innan man fick chansen på allvar. Jag var 16:e man i några år och fick inte spela så mycket, säger Ståhl, som mitt under semifinalspelet låg däckad i halsfluss.

– Jag hade hög feber, så det var tur att två av matcherna var TV-sända. Att följa uppdateringen på nätet blir man ju nervklen av. Men nu är det bra igen.

Hur har dagarna efter den femte semifinalen varit?

– Man har gått med ett leende på läpparna och telefonen har gått varm. Man märker att intresset är jättestort. När man ska in på isen på söndag kommer det nog att pirra en hel del när man ser det orangea havet, säger Ståhl.

Anders Spinnars är den av de två som varit ordinarie längst tid. Först som libero, men efter Andreas Wesths återkomst från Sandviken fick försvarsklippan prova på mittfältsspel, innan han till slut landade på en högerbacksplats.

– Känslan att spela på mitten var ungefär samma som om Patrik Andersson skulle ha spelat forward i VM 1994, skrattar Spinnars.

Men nu trivs han, och drömmen om att spela på Studenternas är infriad.

– Det här är något man haft på näthinnan sedan försäsongen då vi var på läger i Lofsdalen. Det är något man drömt om och nu gäller det bara att vara cool och försöka göra en fulländad insats på söndag, säger Spinnars.

Liksom för Marcus Ståhl har dagarna inför finalen bara handlat om stor glädje – att Anders Spinnars inte svävat iväg tackar han jobbet för.

– Det är bra att tänka på annat också, att ha en vardag. Men ändå har 90 procent av min vakna tid gått åt att prata bandy, men det bjuder jag på, säger han.

Nu är dags förl final. En av frågorna i huvudet på Anders Spinnars är den här: Hur kommer det kännas att åka in på Studenternas?

– Det kommer att vara skakiga ben, med all rätt. Enorma fjärilar i magen och svårt att gå. Men sen, när man kommer in så släpper det och då är det bara match. Vi är ju också rätt vana att spela med bra inramning.

Mer läsning

Annons