Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Derbydags igen

/

Målskytt och storseger med 10–4.

Ted Bergström hoppas nu att annandagsderbyhistorien upprepar sig.

Annons

– Ja, verkligen. Det ska bli riktigt roligt att möta Ljusdal igen, säger Brobergs landslagsspelare.

Senaste gången lagen möttes i ett annandagsderby var 2006. Brobergs startelva innehöll då spelare som Svenne Olsson, Pasi Hiekkanen och Ola Hallberg. I Ljusdal fanns namn som Magnus Mill, Magnus Johansson och Pekka Paasovaara. Det blev en målglad match som Broberg avgjorde redan i den första halvleken, innan slutresultatet landade vid 10–4.

Ted Bergström är en av fem spelare från den matchen som fortfarande spelar kvar i klubben.

– Jag hoppas vi kan få en rejäl urladdning. Sen om det blir så stora siffror vet jag inte, men att vi åtminstone får med oss två pinnar. Det är viktigt för oss hur säsongen kommer att se ut, säger han.

– Vill vi vara med och fightas i toppen får vi inte släppa några poäng.

Samma säsong ramlade Ljusdal ur den högsta serien, vilket innebar att Broberg fick söka sig efter nytt motstånd på annandagen. Dels mot Sirius (2007) och sedan mot Sandviken de fyra senaste åren.

– De har varit bra ersättare. Men det här kittlar lite extra i jämförelse, säger Ted Bergström.

 

Hur roligt är det att möta Ljusdal igen?

– Det ska vara sådana här derbyn på annandagen och det ska bli riktigt roligt faktiskt. Det blir elektriskt. Speciellt I Hälsingland med all prestige. Alla vill slå alla.

 

Hur ser du på matchen på Hällåsen på onsdag?

– Ljusdal är inne i en bra period och det brukar bli en helt annan bandy i ett derby. Men vi har andra mål med säsongen jämfört med Ljusdal. Och vill vi vara med högre upp får vi visa att vi är ett bättre lag.

– Vi hoppas det blir bra väder och mycket folk så det blir en riktig bandyfest. Det förtjänar klubben efter två bortsnöade matcher.

Mer läsning

Annons