Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Delad pott i säsongens första derby

/

Tillberga eller Sandviken i kvartsfinal i Svenska cupen?

Det stod på spel i säsongens första derby.

Marcus Wikman sköt Bollnäs till gruppsegern efter en sen kvittering mot Edsbyn.

– Skönt, Tillberga känns som en något enklare motståndare, säger 21–åringen.

Annons

Med bara några minuter kvar att spela, ledde Edsbyn med 2–1 och såg ut att gå mot seger. Men då drog hemmalaget på sig i tätt följd två utvisningar. Bollnäs fick därmed chansen att nå en kvittering och när endast en och en halv minut återstod kom också utdelningen.

Det var Pär Törnberg som kom runt på kanten och spelade snett inåt till Marcus Wikman i straffområdet.

– Jag tog bara emot bollen och klippte till, säger Wikman.

Förutom 2–2 betydde också målet att Bollnäs vann gruppen på bättre målskillnad än Edsbyn. En resultat som innebär att det blir Tillberga som väntar för Bollnäs i kvartsfinalen, medan Edsbyn får möta Sandviken.

– Vi pratade om det lite grand innan matchen. Det var viktigt att vinna gruppen eftersom Tillberga känns som en något enklare motståndare, säger Wikman.

I mitten av den första halvleken tog Bollnäs ledningen. Även den här gången var Pär Törnberg inblandad i förspelet när han frispelade Jimmy Lindgren med en passning.

Men Edsbyn kom starkt tillbaka och kunde både kvittera och ta ledningen innan paus. Först var det Daniel Välitalo som höll sig framme, innan Martin Frid, några minuter senare, petade in returen på Hasse Anderssons skott.

Överhuvudtaget bjöd den andra halvleken på betydligt öppnare spel jämfört med den första. Både Edsbyn och Bollnäs brände flera bra lägen. Magnus Olsson hade den bästa för Edsbyn och Bollnäs anfallare Mikko Lukkarila missade ett nästan öppet mål.

– Vi hade problem att hålla fokus under hela matchen mot Falun, men det hade vi inte i dag. Och det känns logiskt att matchen slutade 2–2, säger Edsbyns tränare Peter Törnberg.

Mer läsning

Annons