Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dagsläget inför bandypremiären!

/
  • Sävstaås bandyarena, 30 oktober, 15.24. Bollnäs tränare Hans Åström ser fram emot en premiär med perfekta förhållanden.

Årets bandypremiär är nu bara några timmar bort!
Edsbyn och Broberg är just nu på rulle till sina glödheta bortamatcher mot Sandviken respektive Hammarby.
Bollnäs laddar för hemmapremiär mot fjolårets kometlag Sirius – och allt tyder på en match i perfekta förhållanden på Sävstaås.

Annons

– Inget oroväckande har rapporterats under dagen, alla är friska och ser fram emot det här.

Bollnäs tränare Hans Åström trivs med läget när han blickar ut över en perfekt is på Sävstaås, där Tillberga just tar ledningen i en match i Mini World Cup.

– Väldigt skoj med sådana här förutsättningar, i kväll kommer vi nog inte att sakna en hall.

Åström är inte särskilt förvånad, eller oroad, över de dagsfärska rapporterna från Siriuslägret som berättar om ett i stort sett ordinarie lag.

Tidigare i veckan var flera tunga lirare nere för ankar, och Sirius fick också ställa in måndagens genrep mot Hammarby. Men förutom skadade Mattias Wiberg är nu alla på benen.

Inklusive lagets store dirigent Andreas Eskhult.

– Klart vi kanske måste ha ett litet extra öga på en så´n lirare, han måste sättas under tryck och inte få för mycket utrymme, säger Åström, som ändå räknar med att Giffarna ska åka ut på Åsens parkett och göra något som tidigare varit ett återkommande problem – ta befälet i matchen.

– Visst ska vi försöka styra det här, under försäsongen har vi visat att vi kan klara det. Även mot riktiga topplag. Och jag är inte direkt nervös, känner mig trygg med den metodik vi byggt upp.

Även Ola Johansson i Edsbyn känner bara förväntan inför kvällens heta start i Göransson Arena.

– Det finns energi i laget igen, förra veckan var eländigt med många som var sjuka och lite folk på träningarna. Men den här veckan har det varit full fart på allt piggare ben. Nu är alla redo för spel.

General Johansson ser också fram emot en batalj där Byn har allt att vinna mot det lag som de flesta experter tippar som årets stora vinnare.

– En härlig uppgift för oss! Vi har fortfarande stora ambitioner, och efter en ovanligt hackig försäsong börjar maskinen snurra på allt fler cylindrar nu.

Samtidigt är Sandvikens tränare Ola Grönberg segerviss och tippar på hemmaseger med 5–2. Kan Byn hitta kryptoniten som funkar för en liten "skräll" mot stålmännen?

Positiva tongångar kommer det även från Brobergs buss och tränare Svenne Olsson.

Samtliga tänkta lirare finns med, och alla har med god aptit satt i sig sina matlådor med korv Stroganoff. Även Robert Dammbro, som haft en del magsjukeproblem.

– Jo, men även han verkar må bra nu. Nu är vi laddade för en frän match i Lejonets kula, det är alltid så häftigt att lira på Zinken, säger Svenne, väl medveten om att att laget inte behöver känna någon press i en "allt-att-vinna"-situation.

– Visst är det ett skönt läge, och vi kommer att bjuda upp till en fartfylld bandy. Vi måste bara göra det vi är bra på, och det skulle inte vara särskilt utvecklande att satsa på en ultradefensiv. Det skulle bara vara kvävande, men lite finurliga kan vi ju försöka vara...

Mer läsning

Annons