Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brown bland knäckta klubbor och ryska fans: "Blir så lack att det är sjukt"

/

I VM 2015 i Chabarovsk blev han en stor publikfavorit.
I årets turnering har Borlängespelaren Kevin Brown det lite svårare då alla hans klubbor är sönder.
– Tror du kan sätta något skott när man har en sådan här klubba eller? Jag blir så lack att det är sjukt, säger USA:s svenske forward efter förlusten mot Vitryssland i den sista gruppspelsmatchen.

Annons

I VM i Chabarovsk förra året blev Kevin Brown de ryska bandysupportrarnas stora kelgris – han fick många "egna" fans och fick skriva fler autografer under en vecka än vad han gjort tidigare under hela sin bandykarriär.

När han kom till årets turnering i Uljanovsk dök bekanta ansikten upp för att hälsa honom välkommen.

– Det är väl inte riktigt samma som där. Men det är åtminstone 20 stycken som åkt från Chabarovsk och hit.

Bara för att följa dig?

– Inte enbart mig kanske. Men dom kommer fram efter matcherna och visar kärlek och har följt mig i Borlänge också, jag gillar dom som fan, säger Kevin Brown.

USA slog Lettland i VM-premiären med 11–1, och Kevin Brown stod för två mål och en assist. Dagen efter fick USA stryk med 7–0 av Norge.

–- Jag vet inte vad som hände i går faktisk, det blev en antiklimax. Det var tredje dagen vi var här, vi kanske var trötta eller något, säger Kevin Brown, som reste från Sverige för att ansluta till den amerikanska VM-truppen tillsammans med Jönköpingsspelaren Daren Richardson och Jakob Blücher från UNIK.

Läs mer: Matchfakta från onsdagens matcher i VM

Han märkte att något inte stod rätt till med hans tre bandyklubbor han hade med sig från Sverige på den första träningen i Uljanovsk.

– Jag upptäckte att alla är av på samma ställe, man undrar ju vad det är som har hänt, säger Kevin Brown, som ändå försökte spela med en av dem i matchen mot Vitryssland.

– Tror du kan sätta något skott när man har en sådan här klubba eller? Jag blir så lack att det är sjukt. Jag är den i laget som ska skjuta, och är här på VM och kan inte använda mitt vapen. Klart man blir frustrerad, säger han samtidigt som han bryter av bladet på klubban på mitten.

USA låg under med 7–4 med drygt 20 kvar att spela, men kom igen och gjorde både 7–5 och 7–6.

– Vi gör en jättebra match i dag ändå tycker jag, vi går ut och spelar som USA bandy ska göra. Inte så glamouröst hela tiden, men vi har ett stort hjärta, säger han.

USA kommer ställas mot antingen Sverige eller Ryssland i torsdagens kvartsfinal.

– Klart det blir tufft. Och det är nog skit samma vad man spelar med för klubba då, säger Kevin Brown.

Mer läsning

Annons