Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Broberg vill växa under cuphelg

/

Fullt laddade – men inte fullt vässade.

Broberg ligger efter med isträningen när det är dags för champions cup.

– Vi får se var vi landar, säger Svenne Olsson.

Annons

Fotbollens champions league drog igång på tisdagen och bara två dagar senare är det dags för bandyns motsvarighet – champions cup.

Och det en stark samling lag som kommer till arenan i Edsbyn.

Som finallagen i de två främsta bandynationerna – Hammarby och Bollnäs och Rysslands Dynamo Moskva och Zorkij. Merparten är ändå svenska elitserielag som kommer att få känna på varandra och jämföra hur de ligger till. Broberg har en bit kvar till det antal ispass de andra lagen har i benen, tror Brobergs tränare Svenne Olsson.

– Vi och Haparanda är nog de som har minst tränings- och tävlingstillfällen på stor is. Vi får se resultaten i det perspektivet. Men det är inget att hymla om att det blir annat nu än en vanlig träningsmatch en söndag. Jag tror att vårt spel kommer att växa.

Olssons Broberg håller till i grupp A2 vilket betyder att de ställs mot lagen i grupp A1: Hammarby, Neftyannik, Haparanda Tornio.

– Jäkligt kul grupp av den anledningen att det är tre olika bandystilar vi ska möta och det är alltid utvecklande. Vi har Hammarby som spelar på alla händer och fötter, Haparanda med sitt presspel och ryssar som spelar med fart och i sidled.

Broberg har hittills spelat två träningsmatcher: 9–4 mot Falun och 9–5 mot Skutskär. Svenne Olssons lag jobbar på enligt samma koncept som i fjol där fart och fantasi är gamla ledord som fått lite mer tyngd i sig med Joakim Hedqvists ankomst i laget. Möjligen kan Brobergs supportrar skönja små förändringar i spelet vad det lider men så här tidigt på säsongen målar Brobergs ledarstab med stora penseln.

– Vi har knappat tränat på stor plan och därför prata vi bara stort, inga detaljer. Längre fram på säsongen kanske det syns lite nyheter i vårt spel, säger Olsson.

I fjol kom Broberg på nionde plats i champions cup efter att ha tagit ett par fina skalper, bland annat av Sandvikens AIK och blivande motståndaren Neftyannik. Dynamo Kazan vann cupen 2009 efter att ha finalbesegrat Zorkij med 4–3.

Ny säsong, nya tag nu.

– Vi har en samlad och enad bild av vad vill jobba med, säger Svenne Olsson.

Broberg kommer till spel med fullt manskap. Robin Redin har varit ledbandsskadad men kan spela tejpat medan Jonas Nygren väntas smyga igång efter ryggproblem.

Mer läsning

Annons