Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Broberg vann derbyt

/

Broberg besegrade Edsbyn i hälsingederbyt på Hällåsen.

Annons

Efter en snabb Brobergsledning fram till 2–0 bjöd Rolf Larsson in Edsbyn i matchen genom att fumla med bollen i eget straffområde, snabbt var Mattias Hammarström framme och dundrade in reduceringen till 2–1.

Det målet tände gästerna som efter en trög och tveksam start fick bättre fart och ordning på spelet.

Och innan paus hade Edsbyn vänt 0–2-underläget fram till 3–2 genom mål av Jonas Edling och ytterligare ett av hårdskjutande Mattias Hammarström.

Men efter vilan var det dags för finsk bandyuppvisning av högsta klass.

Genom Rolf Larsson.

I den 48:e matchminuten fick han bollen djupt ner på egen planhalva, satte fart framåt, dribblade den ena efter den andra Edsbyspelaren och efter en solorusch på närmare 80 meter sprätte han upp 3–3 i krysset bakom Anders Svensson.

– Jag var förbannad på mig själv efter misstaget i den första halvleken. Det är sådant som inte får hända och det var bara att ta sig själv i kragen. Och vid 3–3-målet såg jag att det fanns ytor att åka på, menar Rolf som skulle bjuda på ännu mer bandygodis efter att Jonas Nygren först givit Broberg ledningen med 4–3 och Jonas Edling sedan kvitterat för Edsbyn.

I den 77:e minuten trampade Ted Bergström igång ett anfall på vänsterkanten. Efter att ha dragit ett par spelare smörpassade han fram bollen till Rolf Larsson i högerläge. Som behärskat hittade luckan bakom Anders Svensson.

– Vi gör så många fel, släpper in väl billiga mål och väntar på någon annan ska ta ansvar, säger Edsbyns lagkapten Hans Andersson besviket.

Torsdag morgon: se film från alla målen på helahälsingland.se!

Mer läsning

Annons