Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Broberg syr ihop sin trupp

/

Lagkaptenen Jonas Nygren har precis signerat ett nytt treårskontrakt med Broberg.
Men än finns några lösa trådar för klubben att knyta upp från den gångna säsongen a-lagstrupp.
– Men i dagsläget ser det ändå bra ut, tycker Christian Ehn, sportkommittén i Broberg.

Annons

Johan Koch har lämnat för spel i Vänersborg.

Joakim Jonsson, P-J Wikström och Joel Edling har ännu inte signerat några nya kontrakt.

Harri Olbert byter klubb eller slutar med bandy och veteranen Sergej Bezobrazov lägger skridskorna på hyllan.

I övrigt har den gångna vinterns a-lagstrupp gällande kontrakt med Broberg inför säsongen 09/10.

– Målsättningen har varit att behålla den stomme av egna produkter Broberg har. Och nu har alla med Broberg som moderklubb skrivit på nya kontrakt. Och det känns extra bra med spelare från orten som folk på stan känner igen, säger Christian Ehn.

Tre namn har ännu inte skrivit på något nytt kontrakt med klubben. Men kontakter förs mellan Joakim Jonsson, P-J Wikström, Joel Edling och sportkommittén.

– Vi för en dialog med dem och de tre är prio ett för oss just nu, säger Ehn som hoppas att alla tre blir kvar i gulsvart.

– Om någon av dem försvinner så får vi titta utanför föreningen. Just nu har vi inget konkret på gång, men i sådana fall vill vi ha en offensiv kraft, menar Christian Ehn.

Att Broberg lever under ett hårt och tufft, ekonomiskt tryck är ingen hemlighet. Därför anser Christian Ehn och klubben att det är extra viktigt att knyta upp de unga, egna talangerna som är fostrade i Broberg.

– Det viktigaste är att behålla den unga stommen för att kunna vara kvar på minst samma nivå som i vintras. Sedan är det också viktigt för klubben att hålla ner kostnaderna och samtidigt bygga en stark organisation i klubben och kring laget.

Att spelare som Jonas Nygren, Jonas Engström, Vadim Arkhipkin, Erik Jonsson, Magnus Fryklund, Robert Dammbro och Adam Gilljam – som alla är fostrade i Broberg – nyligen signerat nya kontrakt är av stor betydelse, enligt Ehn.

– Mycket bra och viktigt. Sedan är det bara att hoppas att de yngre också tar ytterligare ett kliv i utvecklingen.

Mer läsning

Annons