Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Broberg sänkte Saik i snömatch

/

Den hetare viljan vann.
Broberg trotsade snöfall, snålblåst och ett ljummet Sandviken och kämpade sig fram till en viktig seger på Hällåsen.
– Vi var hetare, det vinner vi på, säger Adam Gilljam, som personifierade gnistan vid sina mål till 1–0 och 4–1.

Annons

Lite extra koll på vänsterkanten, fokus på lyrspel och så ett par nävar inställning. Den blandningen gav Broberg en härlig julmumma på annandagen då favorittippade Sandviken åkte på en sällsynt förlust (4–6) inför 1 830 åskådare på Hällåsen

– Det här behövde vi verkligen. Kanske inga poäng vi räknat med före säsongen, säger Adam Gilljam, blöt, trött men nöjd matchvinnare i Broberg.

I ett ymnigt snöfall och i ostliga vindar som bara kunde ha glatt en världsomseglare kom Broberg in i matchen bra direkt. Inga enkla mål slank in och varje närkamp skulle vinnas. Gilljam hann först på en retur och gjorde 1–0 – det gav en skön grund för den fortsatta kampen.

– Skönt att producera lite också. Nu känns det som att det lossnat, säger Gilljam, som hade Brobergs bästa möjligheter utan att lyckas innan han petade in första målet med kraft.

Andra målet, 4–1, var inte mindre viktigt men mycket vackrare. Daniel Jonssons passning skar som en snöslunga genom en tät driva och Gilljam åkte sig fri och flippade in bollen med en hand.

Det gav Broberg en tremålsledning som stukade Sandviken. I Göransson arena hade Broberg två mål att gå på innan Saik startade maskinen och gick i kapp och förbi. Den här gången kändes det säkrare, förklarar Gilljam. Kanske stod vädret ändå på hemmalagets sida.

– Med tanke på att de har hall så kanske det var så. Vi är mer förberedda på det här. Men den som krigar bäst vinner såna här matcher, vi var hetare på de flesta luftbollar.

Det gällde även bollarna som letade sig fram mellan snösamlingarna efter isen. Som när Vadim Arkhipkin gjorde 2–0 på en frislagsretur. Och när Ted Bergström urstark bröt sig fram för att sprätta upp 5–1 i krysset. Mer finlir var det över Daniel Jonssons kalla avslut till 3–1 och 6–1.

Det senare målet gav en marginal som Sandviken aldrig kunde äta in, trots att Broberg slappnade av och Saik stångades bäst i slutminuterna då 6–1 blev 6–4. Fem mål var ett tillräckligt försprång den här gången.

– Framför allt blir det ju färre situationer när det är såna här förhållanden. Vi behövde poängen mer än Sandviken, säger Brobergs tränare Stefan Clahr.

Mer läsning

Annons