Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Broberg mosade tamt Kungälv

/

Broberg hade redan efter 23 minuter avgjort elitseriemötet med Kungälv. Då stod det 5–0, och sedan föll målen i en jämn ström fram till 10–1 (6–0). Detta mot ett Kungälv som verkade ha tankarna inställda på stundande kvalspel.

Annons

Västerås på Hällåsen är en sak. Kungälv på samma is en helt annan. Jämförelsen blir ofrånkomlig när det skiljer endast två dygn mellan 2–6-förlusten mot VSK i fredags och söndagskvällens 10–1-seger mot Kungälv.

– Ja, Kungälv ligger ju där de ligger och hade inget att spela för, men man vet aldrig mot sådana lag. De kan vara svåra att möta. Samtidigt var ju vi tvungna att vinna i dag, sa Robert Dammbro, matchens lirare.

Västsvenskarnas förberedelser var långt i från de bästa. Uppstigning i arla morgonstund, 60 mil i buss med start klockan sju på söndagsmorgonen och ett bryskt uppvaknande på Hällåsen. Efter blott 23 minuter hade hemmakillarna promenerat fram till 5–0, vilket följdes upp av Joel Edlings 6–0 i näst sista minuten av första 45:an.

Minnesvärt från andra halvlek var Daniel Jonssons lysande triss i framspelningar, bandygodis som satte sig på näthinnan i en tillställningen som blev allt mindre intressant i takt med att målen trillade in och Kungälv började tänka på hemresan.

Mer läsning

Annons