Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Broberg förberett på match

Bollnäs–Sandviken flyttas fram till på lördag.
Men Brobergs match på Hällåsen i kväll ser ut att spelas som planerat.

Annons

Den stränga kylan i Bollnäs (–20) gör att kvällens match på Sävstaås mellan hemmalaget och Sandviken flyttas fram till på lördag klockan 17.00.

Men i Söderhamn är väderläget lite annorlunda. Vid tretiden på eftermiddagen är det cirka 15 grader kallt.

–Det blir säkert blir några grader kallare till i kväll. Domaren får ta beslut om det blir tre gånger trettio minuter istället, säger Brobergs Ola Hallberg.

Det är också klart att långtidsskadade Ilari Moisala inte spelar mot Gais.

– Det är på gränsen. Men vi vill inte riskera något för en match och att han sedan slår upp allt igen. Då är det tre veckors vila igen.

Ted Bergström, som åkte på en smäll på låret i onsdagens match mot Västerås är också ett frågetecken. Anfallaren ska göra ett sista test timmarna före match och lämnar därefter besked.

Kvällens matcher som inleder den 22 omgången är den sista innan det nästan tre veckor långa uppehållet för VM som spelas i Vänersborg 27 januari till 3 februari.

– Gais är ett bra lag med många bra spelare och vi måste vara bra om vi ska vinna i kväll. Det gäller att komma ner på jorden och börja om från scratch.

Tror du att det blir svårt?

– Nej, vi hade ett bra snack igår. Onsdagsmatchen ska var glömd och nu ser vi bara på Gais och är förberedda på det, säger Ola Hallberg.

Mer läsning

Annons