Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Broberg bra med – i en halvlek

Ryska monsterlaget Dynamo Moskva lade in en högre växel i andra halvlek i World Cup-mötet med Broberg i Sandviken. Därmed gick man från 2–1 till 8–1 och spelade bort söderhamnarna från kvartsfinal.

Annons

 

Broberg rubbade tunga Dynamo Moskva i den sista gruppspelsmatchen av World cup i Sandviken – i en halvlek. Från 2–1 i paus gick ryssarna ifrån i den andra och till slut blev det 8–1.
– Dynamo Moskva är nästan det samma som ryska landslaget, sammanfattade Brobergstränaren Stefan Clahr hälsingelagets sista insats i årets World Cup.
Dynamo Moskva tog ledningen, men Broberg hade flera chanser till kvittering. Den kom i den 15:e minuten då Joel Edling spelade fram Stefan Larsson som tog sig förbi hela ryska försvaret.
Broberg fortsatte bra, men så på övertid i första halvlek letade sig Ivan Maximovs skott in bakom pålitlige Dennis Wasberg.
– Det är mentalt jobbigt att åka på 1–2-underläge med femton sekunder kvar, säger Stefan Clahr.
I öppningen av andra halvlek skickade Rinat Shamsutov i väg ett oväntat skott och därpå lade det ryska laget i en annan växel och målen började trilla in.
– De skruvade upp tempot och lade in en högre växel. Då är det svårt att hänga med. Det var synd att det rann i väg, det svärtade ner vår insats lite, medgav Stefan Clahr som kan glädjas åt en fin cup-insats av Adam Gilljam.
Hälsingelagen gjorde tidig sorti i cupen. Varken Bollnäs (2–3 mot Dynamo Kasan), eller Edsbyn (1–3 mot Hammarby) klarade av att avancera till kvartsfinal.
– En svart helg för Hälsinglands lag, konstaterade Stefan Clahr som nu har knappt två veckor kvar att finslipa detaljer innan elitserien inleds med resa till Stockholm för möte med Hammarby.

 

Mer läsning

Annons