Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Broberg bara nära på nytt

Nära – men inte tillräckligt nära.

Det blev en ny hedersam förlust mot ett topplag för Broberg då laget föll med 2–4 (0–2) mot Villa på Isstadion i Lidköping.

– Vi är där, men ändå inte tillräckligt, suckar målvaktsgiganten Dennis Wasberg.

Annons

Knappa förluster mot Hammarby, Vänersborg och Västerås.

Följdes på tisdagskvällen av ytterligare en.

Nu mot tabellettan och obesegrade Villa/Lidköping.

Och återigen med knappa siffror.

– Vi gör ju många bra saker mot dom här lagen. Även mot Villa. Men vi måste ändå upp några procent i intensitet då vi möter topplagen, säger Brobergs duktiga målvakt Dennis Wasberg som sannerligen gjorde sitt till för att hålla förlustsiffrorna nere.

Framför allt under den första halvleken stod Wasberg för flera strålande räddningar. Vilket gjorde att Villa endast hade 2–0 med sig in till pausvilan.

I den andra hade Broberg vinden i ryggen och höll på ett helt annat sätt matchen jämn.

– Vi sade i paus att det bara är att gå ut och köra i den andra, säger Wasberg som fick se sitt lag ta hand om taktpinnen i jakten på en reducering.

Och mål blev det.

Fast bakom Wasberg…

Det var matchens gigant, Johan Andersson, som åkte slalom mellan Brobergs återstående försvarare innan han lika snyggt rundade Dennis Wasberg och lade in 3–0. Ett matchavgörande mål av en mästerlig spelare.

– En riktig trollgubbe, men det fick gå lite för lätt, ler – trots allt – Wasberg.

Broberg fick ändå kontakt efter 67 minuter då Ted Bergström kallt vispade in Robert Dammbros fina passning.

Minuterna innan det målet hade Stefan Larsson hunnit med att bränna en straff sedan Adam Gilljam rivits ner.

– Villa vinner rättvist, men vi hade absolut gjort match av det här om vi satt våra chanser i den andra halvleken, säger Brobergstränaren Svenne Olsson vars lag förutom den missade straffen även fick två mål bortdömda av domartrion.

– Det var nog inte många domslut som vi fick med oss i kväll, anser Svenne Olsson som ändå inte är sen att gratulera Villa till en rättvis seger:

– Så är det. Det är ingen skam att förlora mot Villa på bortaplan. Men det känns ändå lite surt när vi är där och nosar. Men samtidigt håller det inte att gå på 95 procent om man vill vinna här.

På tilläggstid fick Brobergs högerback Robin Redin grovt matchstraff sedan han fällt en Villaspelare och han missar nästa match, hemma på Hällåsen mot Sirius på fredag.

– Då är det bara att ta nya tag, konstaterar Svenne Olsson nyktert.

Mer läsning

Annons