Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Broberg avstår Svenska cupen

/

Svenska cupen i bandy får nytt upplägg i höst.
Men det blir utan Broberg.
– Det blir för mycket pengar och för många turneringar, säger Svenne Olsson, som prioriterar att spara både tid och pengar till träning på stor plan.

Annons

Söderhamnsklubben hade att se fram emot ett kval i Örebro följt av en resa till Vänersborg i omgången . Det lockade inte. Broberg tänker sig att spara både tid och pengar genom att nobba Svenska cupen.

– Från första september till seriestart skulle vi vara igång fredag, lördag, söndag varannan helg. Det tar mentalt och tar tid då man kan träna, säger Svenne Olsson.

Brobergs plan är att boka in fler träningar i Dina Arena i Edsbyn för slantar man spar på att stå över svenska cupen.

– En prioritering helt enkelt, säger Olsson.

Broberg tar i stället sats för att göra bra ifrån sig i Champions cup och World cup – om det blir grönt ljus för den senare vill säga.

– Det är inte klart att vi är med än. Det beror lite på ryska lag. Vi hoppas förstås, det är något vi räknat med, säger Svenne Olsson.

Han har en plan B, som stavas match- och träningshelg med möjligt motstånd i form av Vetlanda och Villa. Olssons lag tränar nu fyra gånger i veckan. I juli väntar fyra veckors träningsledigt innan man växlar upp igen i augusti.

Mer läsning

Annons