Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bragdvändning av Edsbyn

/

Edsbyn och Vetlanda bjöd de 864 personer som hittat ner till Tjustkulle på fredagskvällen på en svettig upplevelse.

Hemmapubliken räknade in en värdefull seger när Patrik Gustafson gjorde 5–4 på straff – men två Edsbynmål på tilläggstid släckte säsongen för smålänningarna.

– Det är många år sedan vi vann en sådan skön seger. Nu ser det bra ut, säger Edsbyns tränare Peter "Pinch" Törnberg efter vändningen till 6–5.

Annons

I en underhållande match följdes lagen åt målmässigt. Först var det Edsbyn som gick upp till 3–1 efter mål av Martin Söderberg, Joakim Hedqvist och Mattias Hammarström.

Sedan kom Vetlanda tillbaka och kvitterade till 3–3 innan Simon Jansson i den 81:a minuten gjorde 4–3 för Edsbyn.

– Det var fullt krig, men man blev lagom less när de kunde komma ikapp och sedan göra 5–4, säger "Pinch", som inte var helt nöjd med den straff som Vetlanda fick i den 91:a minuten.

– De lyfter in en hög boll som ingen ser var den tar vägen också landar den i hjälmen på Jens Hermansson och går ut till hörna. Men då dömer domaren straff för nick. Det kändes tungt.

Efter 5–4-målet tog Edsbyn time-out och hämtade kraft. Och kvitteringen kom rätt omgående.

– Det blev en del "kösa" framför deras mål innan bollen gick ut till Magnus "Kuben" Olsson som kunde dra dit 5–5, säger "Pinch".

Vetlanda fick sedan en hörna som Edsbyn, genom Jens Hermansson kunde kontra på. Hermansson spelade ut till Hans Andersson som blev neddragen i Vetlandas straffområde. Då stod klockan på 96 minuter och övertiden var på väg att ta slut.

Straffen satte Jocke Hedqvist säkert.

– Helt sjuk, det är en riktig bragd vi gör med tanke på allt som varit. Det kändes lite innan som om vi var tvingade att vinna, och det har alltid varit hårt här nere, säger Jocke.

Mer läsning

Annons