Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bollnäs utjämnade mot Broberg

/

Första kvartsfinalen avgjordes av Stefan Larsson.

Den andra var vikt för Juho Liukkonen.

Bollnäs finske mittfältare stod för tre mål då Bollnäs vann med 3–2 mot Broberg på Sävstaås.

– Vi gör en riktigt bra match. Vi gör det vi bestämt och där alla hjälper varandra, säger en glad matchhjälte.

Annons

Den andra kvartsfinaldrabbningen mellan Broberg och Bollnäs hade likheter med den första: låst spel, defensivt skickliga lag som hade svårt att komma någonstans annat än till hörnen.

Men när den första matchen hade en hjälte i Brobergs Stefan Larsson så var den andra duellen vikt för Juho Liukkonen. Hans klubba levererade dödliga projektiler som sköt Broberg i sank: en straff, en hörna och ett rappt högerskott.

Broberg hade ingen motsvarighet den här gången i en match där det stundtals osade på isen runt domare Thomas Nordin. Bollnäs var hetast, på rätt sätt.

– Vi är inte beredda att betala priset helt enkelt, säger Brobergs tränare Svenne Olsson.

Brobergs Daniel Jonsson inledde målskyttet i matchen, men efter 1–1-målet var Bollnäs hetare. Att Bollnäs libero Andreas Westh fick rött kort (lindrigt matchstraff, ingen avstängning) orsakade bara ett gupp i Bollnäs väg fram till utjämning i kvartfinalduellen.

– Jag tycker vi vinner välförtjänt och det här var vad vi behövde. Vi klarar av det trots att domaren låter Broberg filma till sig ett matchstraff. Det var pinsamt och det säger lite grand om Broberg. Vi respekterar i alla fall våra motståndare, säger Bollnäs tränare Hans Åström.

Mer läsning

Annons