Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bollnäs trivs på västkusten

/

Formen håller i sig för Giffarna. I går kom fjärde raka segern när Kungälv besegrades på bortaplan med 6-2.

Nu ligger Bollnäs på tredje plats i tabellen.

Annons

Och formen håller i sig även för Bollnäs världsstjärna Per Hellmyrs. För tredje matchen i rad fick han ta emot priset som matchens bästa spelare.

– Det var nog årets svåraste bortamatch hittills, men jag tycker vi presterar grymt bra i kväll, säger Hellmyrs.

Två poäng kom det från hans klubba i går kväll. Men Kungälv gjorde det mesta för att störa honom. Varje gång han hade bollen på mittfältet hade han en vägg av rödklädda Kungälvsspelare framför sig, och när han åkte ut på kanten följde två stycken motståndare honom i hälarna. Hellmyrs kunde ändå hantera uppvaktningen.

– Jag blir ju tvungen att variera mitt spel mycket mer i kväll. Men jag tycker ändå jag får fram passningarna och lyrorna bra.

Matchen öppnades i ett högt tempo. Båda lagen spelade glad anfallsbandy kombinerat med ett stabilt försvarsspel. Skridskostarka Kungälv kunde ta ledningen på ett friläge innan Liukkonen smällde in en hörna i krysset från positionen som första skytt.

I andra halvlek tröt orken hos Kungälv och bortalaget tilläts komma runt på kanterna. Bollnäs punkterade matchen genom tre mål på tio minuter.

– Vi hade respekt för Kungälv innan matchen, de är ett erkänt starkt hemmalag. Men jag tycker vi gjorde en bra insats i dag, även om vi inte bjöd på något skönspel.

I och med segern gick Bollnäs upp på tredje plats i tabellen med tre omgångar kvar att spela.

Joel Engblom

Mer läsning

Annons