Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bollnäs tränare ligger lågt

Förluster i Champions Cup och i det första derbyt på Sävstaås.

Då väljer Bollnäs tränare Hans Åström att liga lågt inför Annandagen.

– Vi får börja med att försöka göra en bättre match än tidigare gånger vi mötts, säger Åström.

Annons

Trots ett kraftig förstärkt lagg har inte Bollnäs kunnat bryta Edsbyns dominans på bandyisen. Två försök har gett två förluster för laget och anledningen till det är enkel enligt Hans Åström.

– Vi har varit kassa i två matcher och Edsbyn väldigt bra. I de matcher vi mötts har vi varit chanslösa, och det är någonstans därifrån vi måste börja jobba, att göra en bättre insats än tidigare, säger han.

Förberedelserna inför derby har efter omständigheterna varit bra. Samtliga i laget, förutom finske Juho Liukkonen, är redo för spel och på träningarna har det varit fokuserat och laddat.

– Det har varit riktigt jobbigt i år. Först har det regnat, sedan snöat. Och när det inte snöat så har det varit smällkallt. Men på slutet har det faktiskt varit bra träningar, säger Åström.

Vad tror du på för matchbild?

– Det är svårt att säga. Men det brukar se rätt lika ut varje gång som Bollnäs och Edsbyn möts.

Det diskuterades inför derbyt om att förre Edsbynstjärnan Patrik "Palle" Rönnkvist skulle göra ett gästspel i Bollnäs under några matcher. Men de planerna är avskrivna och Bollnäs får fortsätta med det manskap de redan har.

Om framtiden för Juho Liukkonen säger Hans Åström så här:

– Vi hoppas att han kan vara tillbaka i spel någon gång den här säsongen i varje fall. Det är tråkigt för honom och för laget att han blivit skadad.

Mer läsning

Annons