Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bollnäs ribbträff från kryss mot Sandviken

/
  • Bollnäs Pär Törnberg försöker stoppa Sandvikens Daniel Mossberg i ett av många SAIK-anfall.

Nej, elitseriens bästa försvar höll inte hela vägen mot laget med seriens bästa offensiv.

Bollnäs lyckades visserligen skaka serieledarna på bortais, men Sandviken vann ändå rätt så rättvist med 5-4 (3-3) i mäktiga Göransson Arena.

Annons

Skyttekungen Christoffer Edlunds tunga bomb i slutminuterna fällde avgörandet i en tät match.

– Vi var åtminstone halvnöjda med första halvlek, och bestämde oss för att försöka köra mer aggressivt efter paus, sade lagkapten Andreas Westh.

Men den målsättningen funkade inget vidare.

Sandviken ökade liksom alltmer i tyngd under matchen, och Bollnäs fick allt svårare att hitta rytmen i en mer samlad offensiv på bred front.

Inledningsvis handlade det två lag mer måna om att hålla tätt än att ösa på framåt. Det gav rätt låsta positioner och få chanser.

Kanske Bollnäs bättre kunde ha utnyttjat drömstarten när Anders Spinnars smällde in ledningsmålet på hörna efter bara en minut.

Istället kunde Christoffer Edlund enkelt sätta 1-1 bakom David Borvall, helt frispelad av Magnus Muhrén - som ryckt sig loss från sitt häftplåster Markus Wikman.

Målen trillade in så småningom. Och det var nu Bollnäs som hela tiden lyckades studsa tillbaka ur underlägen, före paus genom mål av Pär Törnberg (snyggt framspelad av Linus Forslund) och Andreas Westh på hörna.

Sandviken ägde det mesta av spelet under andra halvlek. Där blev det också lite bättre tempo och lite mer glöd på isen, något som gladde de 2937 i publiken.

En liten men röststark Flames-klack försökte störa hemmalagets store profil med ramsan: "Nu är Murren sur igen".

Problemet var bara att VM-petade Muhrén bara blev gladare och starkare. Han stänkte, med lite tur, in straffen som gav 4-3. Detta efter ett blindpass i backlinjen, ett misstag man inte har råd med i sådana här matcher.

Bollnäs hade sina enstaka framstötar. Mikko Lukkarilas kanonskott på hörna gav 4-4 och med bara minuter kvar handlade den intensiva kampen om att bärga åtminstone en poäng.

Det hade sånär lyckats. Men plötsligt fick den obarmhärtige Christoffer Edlund en extra meter i djupt högerläge, och pangade in segermålet i nättaket.

David Borvall hann inte ens fundera på en reflex i det läget.

Bollnäs fick några sista chanser, närmast kom Mikko Lukkarila med ett fräsande skott i ribban.

Mer läsning

Annons