Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bollnäs orangeblå mur står fast

/

Andreas Westh, Anders Spinnars och Johan Berglund är trion som bildar Sveriges bästa försvarslinje.

Tack vare dem har generösa Bollnäs blivit snåla Bollnäs.

– Vi har höjt lägstanivån på alla i laget, men annars är det svårt att hitta några särskilda nycklar till varför det gått så bra, säger Westh.

Annons

Hur många gånger genom åren har inte supportar och ledare suckat högt efter tunga tvåsiffriga förluster? Det har nästan varit Bollnäs signum att några gånger varje säsong klappa ihop totalt. Men den här vintern har det varit annorlunda.

– Det känns skönt att slippa såna tunga smällar som vi haft tidigare år. De sitter i länge och gör att man blir osäker, säger liberon Andreas Westh.

Tittar man på siffrorna för den här säsongen är resultatet imponerande. På 23 matcher har Bollnäs bara släppt in 67 mål – 20 färre än serieledande Sandviken.

– Det har väl inte undgått oss heller att det gått så bra. Det är ju häftigt att vara så mycket bättre än de andra lagen. Tidigare år har man ju exempelvis åkt ner till Sandviken och blivit riktigt förnedrade, men inte i år, säger Anders Spinnars.

Den tredje kuggen i backlinjen är Johan Berglund, som håller med om att Bollnäs förstaplats i fair play-ligan är en annan orsak till att laget släpper in lite mål.

– Det är klart att det hjälper att inte vara utvisade så mycket, även om jag själv säkert står för hälften av minuterna. För man blir ju sinkad i spelet om man får gå med en man kort, säger en sömndrucken Berglund, trött efter hemresan från Kungälv.

Mer läsning

Annons